Er komt een vierde deel van de legendarische Matrix-trilogie

redactie 21 Aug 2019 Entertainment

Gruwelijk goed nieuws voor de fans van de hitfilm The Matrix. Nadat  John Wick-director Chan Stahelski al een aantal zaakjes liet doorschemeren in mei, is het nu écht bekend gemaakt dat de kaskraker terugkomt op het witte doek voor een vierde deel. Naar verwachting beginnen de opnames volgend jaar met natuurlijk Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss als Neo en Trinity.

Het eerste deel van The Matrix verscheen alweer twintig jaar geleden en ontketenende een revolutie binnen de filmindustrie. In de film wordt er namelijk veel gebruik gemaakt van vertragingen om gevechtsscenes nog spectaculairder te maken. Na het succes van het eerste deel verschenen de vervolg films: The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions. Alle drie de films zijn geregisseerd door toen nog de gebroeders Wachowski. Inmiddels hebben beide mannen de transitie naar vrouw gemaakt.

Wachowski gaat ook de vierde film schrijven en regisseren. Alleen heet de regisseur nu niet Larry Wachowski, maar Lana Wachowski. Warner Bros. Pictures gaat de nieuwe Matrix-film uitbrengen. ‘We zijn ongelooflijk bij dat Lana weer The Matrix gaat doen’, laat Toby Emmerich, directeur van de filmstudio weten aan Variety. ‘Lana is een echte visionair en we zijn dolblij dat ze dit nieuwe hoofdstuk in het The Matrix-universum gaat schrijven en produceren.’

De drie voorgaande films hebben zo’n 1,6 miljard dollar opgebracht, dus het bedrag zal nog aardig oplopen. Het vierde deel moet in 2020 in productie gaan. Wij kunnen nu al niet wachten.

Reageer op artikel:
Er komt een vierde deel van de legendarische Matrix-trilogie
Sluiten