De tien allermooiste filmpjes van Mastermovies

redactie 22 nov 2018 Entertainment

Haal je neus alvast maar leeg om een flinke zooi nostalgie op te snuiven. Wie herinnert zich nou niet de bazenfilmpjes van Mastermovies. Dit is de soundtrack van onze jeugd. We genoten van Barry Pooter, Zeebats en natuurlijk Henk. App snel je beste maten om een Matermovies-marathon te houden. Haal die Fristi maar in huis.

10. Slang

Slang ziet er helemaal flex uit met zijn pak van de Zeeman, inclusief reetversteviger. Het verhaal loopt een beetje tragisch af. Dit laat nog even duidelijk zien dat teveel telefoontjes krijgen dodelijk is.

9.  Arie en Bastiaan

Ah, onze grote kindervrienden. Bij de intro wordt de toon meteen al gezet. Zouden ze de verloren dildo kunnen vinden? En ze proberen je ook nog een vreemde taal te leren: “Cordon bleu, is cordon bleu.”

8. De Meetriks

”Je mag drie keer raden wie ik ben.” – ”Repensteeltje” – ”Ahhh kuuttt” Deze gasten gingen lekker in verrotte bannen knijpen om te kijken wat bananen nou eigenlijk echt betekenen. Puur wetenschappelijk natuurlijk.

7. Lord of the Rings

Een classic die vele geniale oneliners bevat die wij nog regelmatig in de kroeg horen. ”Ik heb gisteren uitjes gegeten.”  En we kwamen erachter dat Fristi alleen voor grote jongetjes is.

6. Dr. Philly

Compleet politiek incorrect. Uiteraard voorzien van emotionele pianomuziek. Hij lost je shit in een mum van tijd op. Maar je moet ‘m wel effe uit laten praten.

5. Bert en Ernie

Bert wordt echt helemaal lijp en da’s niet zo gek, want Ernie is facking irritant. Wie van je maten schold jij hiermee uit?

4. Saving Private Henk

”Volgens mij waren die pizza’s een beetje bedorven.” Daarna gingen ze dus Henk zoeken want ze kregen nog heel veel geld van ‘m. Arme Henk. ”DASS BRRRADWURST!”

3. Titonic

Hé daar is weer een Henk. Henk is een verdomd goede kunstenaar. Hij krijgt nog een dikke zuigzoen van Annie als bedankje.

2. Zeebats

”Krijg nou een bakkie pleur.” Je bent best wel een klootviool als je deze classic niet kent. Zeebats heeft de tand des tijds goed doorstaan.

1. Barry Pooter

Natuurlijk moet deze op nummer 1. Ze hebben veel goede filmpies gemaakt, maar deze blijft toch wel echt het allermooiste.  Perkamentus is nog nooit zo scherp en duidelijk geweest: ”Hou je bek muts!”

Reageer op artikel:
De tien allermooiste filmpjes van Mastermovies
Sluiten