Martin Garrix voor de vierde keer op de troon als populairste dj

Hij is nog maar 26 jaar oud, heeft talloze hits op z’n naam staan, een carrière waar je u tegen zegt en is voor de vierde keer uitgeroepen tot populairste dj van de wereld. De grote trots van ons kleine kikkerlandje is natuurlijk Martin Garrix.

Nederland staat erom bekend altijd het beste jongetje uit de klas te willen zijn. In veel dingen zijn we dan ook heel goed. In de sport gaan we als een malle, op het gebied van watermanagement blinken we uit, we zijn nummer één in de productie van xtc en zeiken kunnen we ook als geen ander. Onbescheiden zijn we niet, als we zeggen dat we in de muziek ook zeker een mooie stempel drukken. De 26-jarige Martijn Garritsen aka Martin Garrix bewijst dit maar weer. Hij mag zich voor de vierde keer de populairste dj van de wereld noemen.

Nederlandse trots

Onze Martijn is niet de enige trots. In de lijst, uitgeroepen door het gezaghebbende Britse tijdschrift DJ MAG, staan maar liefst vijf Nederlandse dj’s in de top tien. En dat voor een landje dat maar een speldenknop is op onze aardbol. De andere Nederlandse dj’s die in het lijstje staan zijn Armin van Buren, Afrojack, Don Diablo en Oliver Nauru. De lijst van het Britse magazine is vooral gericht op EDM, oftewel elektronische dance music. Anders stonden er zeker nog een aantal Nederlandse techno toppers in dit rijtje.

Vierde keer

Voor Garrix is het dus alweer de vierde keer dat hij nummer één is. In 2016, 2017, 2018 en 2019 stond de titel ook al op zijn naam. Drie jaartjes is het plekje effe warm gehouden. Nu in 2022 is hij terug op de troon. Of het al begint te wennen? Dat zeker niet. “Het voelt heel onwerkelijk om weer terug op nummer 1 te staan en ik zal jullie steun nooit voor lief nemen”, zegt de nummer één dj tegen zijn fans.

Reageer op artikel:
Martin Garrix voor de vierde keer op de troon als populairste dj
Sluiten