25 foto’s die bewijzen dat je naar Marokko moet

Marokko is een prachtig land. Het heeft een prachtige natuur, cultuur, interieur en heerlijk eten. Marokko is een land waar je je ogen uit kan kijken, waar je verdwaalt raakt door de prachtige en vooral indrukwekkende Medina van Marrakech, waar je wordt ingepakt door de felblauwe stad Chefchaouen en waar je met een kameel de woestijn kan ontdekken. Kortom: Marokko is een land wat heel veel te bieden heeft. 

Als je naar Marokko gaat, moet je eigenlijk ruim de tijd nemen om het land te verkennen. Er is namelijk nog zoveel meer dan alleen Marrakech. De hoofdstad Rabat, het strandplaatsje Essaouira en het welbekende Casablanca heeft ons ook heel veel te bieden. Meer dan de meeste mensen denken. We raden je aan om er zo’n drie a vier weken de tijd voor te nemen.

Route door Marokko

De beste route begint in Tanger. Het vliegticket is goedkoop en je hebt een goed startpunt om je rondje door Marokko te beginnen. Nadat je Tanger hebt verkend is het tijd om richting Chefchaouen te rijden. Een dorpje waarbij alles blauw en wit is geschilderd, echt keihard. Vervolgens rijd je door naar Fez, een van de koningssteden van Marokko. Blijf hier niet langer dan twee nachtjes, want het is tijd om richting de prachtige woestijn te gaan. Boek één nachtje in Merzouga en duik vervolgens de woestijn in. Dit kan met een 4WD of kamelen, het is maar net wat je leuk vindt. Na jouw avontuur in de bloedhete woestijn is het tijd om naar de Todra Gorge te rijden, waar je geweldige hikes kan doen. Je kan hier ook in een megatoffe grot slapen. Wanneer het hiken je heeft opgebroken spring je de auto weer in om door te rijden naar Marrakech. We raden je aan om hier wel een tijdje te blijven, zo’n vijf dagen ongeveer. Het is echt een geweldige stad waar enorm veel te beleven valt.

Interieur

Mocht je net een nieuw huis hebben gekocht in deze walgelijk dure markt, dan kan je hier je interieur halen. Marokkanen weten wel wat een stijlvol interieur is. Na Marrakech is het tijd om even tot rust te komen. Het strandplaatsje Essaouira is dé perfecte plek om vakantie te vieren. Lekker uiteten te gaan en op het strand liggen. Meer dan dit hoef je echt niet te doen. Je laatste stop is in Casablanca, waar je eindeloos door de Marokkaanse straatjes kan lopen. En geloof het of niet, maar dan is het tijd om terug te rijden naar Tanger en te genieten van wat je allemaal hebt gezien en meegemaakt.

Reageer op artikel:
25 foto’s die bewijzen dat je naar Marokko moet
Sluiten