Mario + Rabbids: 3 Redenen om deze Switch game te halen

Redactie 28 Aug 2017 Entertainment

De Nintendo Switch is inmiddels een half jaar op de markt. Hoewel de console nog altijd lastig te verkrijgen is, het lukt Nintendo maar niet aan de vraag te voldoen, zijn de gamers die de console wel hebben redelijk gelukkig. Er zijn al een aantal toffe games voor uitgekomen en met Mario + Rabbids Kingdom Battle kunnen we daar een nieuwe titel aan toevoegen.

Mario + Rabbids Kingdom Battle is gemaakt door Ubisoft en schotelt je een Mario-game voor die overspoeld is door de gekke Rabbids. Nu hebben de Rabbids-games in het verleden een niet zo goede trackrecord afgelopen. Bijna alle games met die gekke konijnen waren matig. Daarom is het des te verrassender dat Mario + Rabbids zo goed is. Het is een game waarbij de Rabbids in de wereld van Mario komen om daar zonder het echt te willen chaos schoppen. Mario neemt de nobele taak op zich om samen met zijn team het op te nemen tegen de vele vijanden en zo de orde en rust terug te brengen in het land. Hoewel dat iets is dat we vaker gehoord hebben bij Mario-games, voelt Mario + Rabbids Kingdom Battle compleet anders aan. Zoals je van ons qua game besprekingen gewend bent, geven we drie redenen om enthousiast te worden over deze titel.

Tof vechtsysteem

De grootste kracht van Mario + Rabbids Kingdom Battle zit hem in zijn vechtsysteem. Als je bekend bent met games als XCOM, dan weet je wat je te wachten staat. Het is een turn-based ervaring, waarbij je met wapens en speciale vaardigheden moet proberen om vijanden uit te schakelen. Daar komt heel wat tactiek bij kijken. Wie er voor kiest om vol in de aanval te gaan, kan zomaar in één beurt neergeknald worden en dan moet je met de resterende helden het vuile werk opknappen. Ook moet je rekening houden met de groei van jouw personages. Met coins kun je nieuwe wapens kopen en met orbs kun je je personages verbeteren om zo nieuwe en sterkere acties te ondernemen. Het is een soort schaken met een twist en elk gevecht is weer uniek.

Uitdagend

Bijkomend voordeel van het geheel is dat gevechten telkens weer nieuwe uitdaging bieden. Vijanden worden steeds sterker en beschikken over nieuwe tactieken, waardoor je je telkens moet aanpassen. Ook zijn er missies waarbij je een bepaald punt moet halen. Je doet er dan verstandig aan om één held naar voren te schuiven, terwijl de andere hem coveren en vijanden afleiden. Elke keer weer word je op een unieke manier uitgedaagd en wil je telkens maar verder gaan.

Vrolijk qua verhaal en setting

Tot slot is het een heerlijk vrolijk geheel. In eerste instantie zie je dat duidelijk in de visuele stijl, die heerlijk van het beeldscherm springt. Niet alleen is alles kleurrijk, maar ook superscherp. Het is iets waar je gelijk vrolijk van wordt. Dat wordt versterkt door het verhaal, dat heerlijk luchtig is en vol zit met leuke knipogen naar de geschiedenis van Mario en ook andere games. Het is echt een titel waar je van het begin tot en met het einde plezier mee hebt.

Mario + Rabbids Kingdom Battle is vanaf 29 augustus verkrijgbaar op de Nintendo Switch.

Reageer op artikel:
Mario + Rabbids: 3 Redenen om deze Switch game te halen
Sluiten