Ready, set and go: Mario Kart Tour is binnenkort beschikbaar als mobiele game

redactie 27 Aug 2019 Entertainment

Het feit dat er ooit een Mario Kart game zou komen voor de mobiele telefoon stond al vast, maar wanneer was nog niet bekend. Het is dan eindelijk zo ver, dus kies je favoriete racer en trek je racehandschoenen aan, want Mario Kart Tour is vanaf volgende maand beschikbaar.

De mobiele versie zou eigenlijk afgelopen maart al op de markt verschijnen, maar Nintendo besloot destijds om deze datum nog even uit te stellen. Het concept zou nog te ruw zijn en ze wilden de gameplay nog iets meer glans bijbrengen. Dit is tegenwoordig verbeterd en de game is dan ook officieel beschikbaar vanaf 25 september 2019.

Platform en concept

De beta van het spel was destijds alleen beschikbaar voor Android, maar wees niet getreurd IOS-gebruikers, deze release datum geldt ook gewoon voor IOS. In tegenstelling tot de beta is de complete game dus voor iedereen beschikbaar. Ook weten we dat de beta versie gebruik maakte van betaalde karts, personages en gliders. Ook hanteerde deze versie een gacha-systeem, wat in feite gewoon hetzelfde is als een lootboxsysteem. De game zal dan ook naar alle waarschijnlijkheid gebruik gaan maken van een dergelijk verdienmodel.

Gameplay

De trailer laat ons duidelijk zien wat we kunnen verwachten van de gameplay. De telefoon wordt op een verticale positie gehouden en het besturen van de kart gaat via een bewegingsbesturing, waarbij in ieder geval de duim een grote rol speelt. Dus train die duimpjes alvast, zodat jij al je vrienden kan vernederen. Verder kent de game de bekende features, zoals het driften, vliegende bananenschillen en het witte inktvisje Blooper. Laat het karten maar beginnen en daag al je maten uit.

Reageer op artikel:
Ready, set and go: Mario Kart Tour is binnenkort beschikbaar als mobiele game
Sluiten