Waaghals zet wereldrecord neer voor snelste handstand op rijdende motor

redactie 31 Aug 2019 Entertainment

Motorrijders weten dat balans, controle en snelheid de sleutel zijn voor een mooi ritje op de motor. Dit is al van toepassing als je normaal op de motor rijdt, maar dit komt al helemaal ter sprake als je een handstand uitvoert en achterstevoren op je motor balanceert. De Britse stuntrijder Marco George heeft hier echter weinig problemen mee. Hij zette dit weekend namelijk een vet dik ‘nieuw wereldrecord’ neer, door een succesvolle handstand uit te voeren op zijn motor met een snelheid van 122 km/u.

JA, JE LEEST HET GOED! MARCO REED 122 KM/U, TERWIJL HIJ EEN HANDSTAND UITVOERDE. Voor vele motorrijders hier in Nederland is 122 km/u een behoorlijke snelheid. Op veel snelwegen hier in Nederland mag je namelijk niet eens veel harder dan deze hierboven benoemde snelheid, maar voor de Britse stuntrijder Marco George is deze snelheid dus alles behalve een uitdaging. Hij hanteert deze snelheid namelijk om even een handstand te doen.

Nieuw wereldrecord

Marco had voor ogen om het oude record, dat stond op 48 km/u, te verdubbelen. Dit is hem dan ook meer dan gelukt met zijn succesvolle handstand, tijdens een snelheid van 122 km/u. Na het record grapte de stuntrijder over zijn prestatie. Hij vertelde ITV: “Ik heb mijn moeder beloofd om te stoppen als ik succesvol de 110 km/u haal. Deze belofte moet ik dan ook eren, want mijn moeder is niet al te blij om mij dit te zien doen”.

Reageer op artikel:
Waaghals zet wereldrecord neer voor snelste handstand op rijdende motor
Sluiten