De beste momenten van MotoGP wereldkampioen Marc Marquez

Redactie 24 okt 2018 Machines

Afgelopen zondag wist Marc Marquez op de Twin Ring Motegi voor de vijfde keer de wereldtitel te veroveren in de MotoGP. Het was alweer de vijfde keer in zes jaar tijd dat Marquez de wereldtitel opeiste.

Hij won de wereldtitel in stijl, door te overwinning binnen te halen op de Grand Prix van Japan. Daarmee was hij niet meer te achterhalen voor naaste achtervolgers Andrea Dovizioso en Valentino Rossi. Met zijn triomf heeft de coureur van Repsol Honda nu zeven wereldtitels gewonnen, inclusief zijn titel in de 125cc (2010) en Moto2 (2012). Nog twee wereldtitels erbij en hij heeft er net zoveel als Valentino Rossi en nog drie om alltime recordhouder Giacomo Agostini te evenaren in het all-time 500cc/MotoGP klassement.

Dat betekent niet dat er niks meer te genieten valt voor de MotoGP-fans, want aanstaand weekend staat alweer de nieuwe Grand Prix op het programma en wel op het illustere Philip Island circuit in Australië. Dat kun je natuurlijk allemaal op de voet volgen bij Eurosport, want zij zenden alles uit. Dat wordt wel je wekkertje zetten of in een keer door vanuit de kroeg, want de start van Grand Prix is om 04:00 uur.

Voorafgaand bekijken wij nog even de hoogtepunten van de kersverse wereldkampioen Marc Marquez, die door MotoGP in een fraaie compilatie zijn gezet.

 

Reageer op artikel:
De beste momenten van MotoGP wereldkampioen Marc Marquez
Sluiten