Zo kies jij de juiste kleding voor diverse gelegenheden

Of je nou met je vrienden op de bank zit of je moet vertonen op een bruiloft, overal is een geschikte outfit voor! Kleding is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse interacties. Het kan ons zelfvertrouwen geven, onze persoonlijkheid weerspiegelen en ons helpen om ons te onderscheiden van anderen. Maar hoe kies je de juiste kleding voor verschillende gelegenheden? 

Thuis chillen

Wanneer je rustig thuis op de bank wilt liggen, kies je natuurlijk voor je meest comfortabele outfit. Hierbij past voor veel mannen een trainingspak, of in ieder geval een joggingbroek. Kies in deze situatie met name kleding waarin jij je op je gemak voelt. Het uiterlijk is hierbij niet zo belangrijk en is dan ook ondergeschikt aan je comfort, draag dus gerust je meest comfortabele sloffen bij deze gelegenheid.

De stad in

Ga je de stad in om te shoppen? Kies hierbij een outfit die iets netter is, maar wel nog genoeg comfort biedt. Wanneer je door de stad gaat strompelen, wil je liever niet in je huispak gezien worden, maar een driedelig pak aan hoeft nou ook weer niet. Ga voor een simpele spijkerbroek met erboven een leuke trui of een mooi T-shirt. Draag hier comfortabele sneakers onder om je outfit af te maken. Zo ben je goed vertoonbaar en heb je nog steeds een comfortabele outfit aan.

Feestje

De outfit bij een feestje verschilt natuurlijk flink van de dresscode, maar het is belangrijk dat je met je outfit indruk maakt. Ga voor een mooie jeans of pantalon en draag hierboven een mooie blouse of polo. Voeg er eventueel wat accessoires aan toe en je bent klaar om te gaan! Vrouwen dragen vaak een mooie jurk, of gaan voor een meer exclusievere outfit zoals kleding van FO-MO, Xplct studios, Prada of Dior.

Werken

De kleding die je naar je werk zult dragen, is afhankelijk van jouw werkgever. In het algemeen gaan we echter ervan uit dat je tijdens business een casual dresscode hanteert. Hiermee is het belangrijk om vooral de wensen van je baas in acht te houden. Probeer waar mogelijk sportkleding te vermijden en ga voor een simpele outfit, zoals een spijkerbroek met een nette blouse of polo.

Bruiloft

Bij een bruiloft is het heel belangrijk om goed voor de dag te komen. Het is een van de belangrijkste dagen uit het leven van jouw vriend(in) of familielid en dus moet je er uiteraard goed uit zien. Draag een mooi pak en zorg dat je er zo elegant mogelijk uit ziet. Kies voor een neutrale kleur zoals zwart, blauw of grijs en blijf ver weg van opvallende kleuren. Het is immers niet de bedoeling om de show te stelen, maar om aanwezig te zijn bij de prachtige dag van je kennis. Draag hieronder ook zeker nette schoenen en vermijd sieraden, met uitzondering van een horloge.

Sporten

Tijdens het sporten is het belangrijk om comfortabele kleding aan te hebben, waarin je, waar mogelijk, niet te veel zult gaan zweten. Het is hierbij dus absoluut niet nodig om nette of formele kleding aan te doen. Draag eerder een sportshirt met een korte broek of lange trainingsbroek, afhankelijk van de sport die je zult gaan beoefenen. Het is veel belangrijker om de sportactiviteit goed door te komen dan er goed uit te zien, dus denk hieraan tijdens je kledingkeuze.

In conclusie zijn er dus veel verschillende soorten outfits, die ieder bij een eigen gelegenheid passen. De dresscode hangt deels af van jouw persoonlijke situatie en zal dus niet voor iedereen hetzelfde zijn, maar in het algemeen zijn er duidelijke richtlijnen voor iedere gelegenheid.

Reageer op artikel:
Zo kies jij de juiste kleding voor diverse gelegenheden
Sluiten