Man levert vakwerk met z’n blote klauwen

Redactie 31 jan 2017 Entertainment

Mannen die goed zijn met hun handen, dat is gewoon mooi. Het is jammer dat er tegenwoordig door de toenemende automatisering en digitalisering nog maar weinig mensen zijn die echt vakwerk leveren met hun handen. Schoenmakerijen, meubelmakers en kledingmakers zien steeds meer dat hun werk wordt overgenomen door machines en robots.

Er zijn nog mannen die zo’n handwerkberoep uitoefenen. Vaklieden die jarenlang leren en proberen om hun vak onder de knie te krijgen. Dat bloed, dat zweet en die tranen die gaan zitten in een product, daar kan geen robot tegenop. Deze keer hebben we een man gevonden die met zijn blote klauwen portemonnees in elkaar zet.

Het is mooi om te zien hoe deze man geniet van het proces dat nodig is om een portemonnee te maken. Vanaf het begin volgen we deze vent die een topproduct stap voor stap in elkaar zet. Doordat zo veel mensen tegenwoordig hun rotzooi in winkels als de Primark halen, zitten mannen als deze baas straks zonder werk. Dat willen jullie toch niet op jullie geweten hebben? Het kost wat meer maar dan heb je ook wat! Vakwerk kost tijd, net als het kijken naar dit filmpje.

Reageer op artikel:
Man levert vakwerk met z’n blote klauwen
Sluiten