Man ontdekt dat hij 37 kinderen in het geheim heeft

Ja, je leest het goed. Een man uit Amerika kwam er in 2017 achter dat hij 37 kinderen had in plaats van nul. Je denkt dat het een grap is, maar het overkwam de 62-jarige Peter Ellenstein. Hij ontdekte dit via Facebook.

Op Facebook kreeg Ellenstein een bericht van ene Rachel White. Zij vertelde dat ze geloofde dat hij haar vader zou zijn. Hij was zo verbaasd dat het als donderslag bij heldere hemel kwam. Ze vroeg of de twee een keertje konden afspreken. Diezelfde avond nog zagen ze elkaar en ontmoette Ellenstein voor het eerst één van zijn 37 kinderen.

Donor

Wat blijkt is dat Ellenstein in het verleden geld moest inzamelen om een theatergezelschap op te richten. Eén van de manieren waarop hij dit deed was door spermadonor te zijn. Hij heeft flink veel donaties gedaan, maar nog nooit heeft hij bij het feit stilgestaan dat hij zoveel kinderen zou kunnen hebben. Jaren later, toen White een berichtje stuurde, kwam het besef pas echt.

Ontmoetingen

Tot nu toe heeft de man 34 kinderen ontmoet. Na de ontmoeting tussen Ellenstein en White, zijn de twee verder op zoek gegaan naar meer kinderen. Binnen een week hadden ze al elf andere kinderen gevonden. Via de kliniek waar de Amerikaan zijn donaties deed, kregen de uiteindelijke kinderen de contactgegevens van de donor. Dit in geval van nood. Daarom was het niet zo heel moeilijk om in contact te komen met elkaar.

Contact

Hoewel Ellenstein 37 kinderen heeft afkomstig uit zijn donaties, is het nooit bij hem opgekomen om zelf een gezin te stichten. Met zijn huidige vrouw zijn de twee samen gelukkig. Om in contact met elkaar te blijven met z’n kinderen wordt er gebruik gemaakt van een besloten Facebookgroep waarin ze nog vaak contact met elkaar hebben. Ellenstein vindt dat hij van geluk mag spreken dat deze kans zich heeft voorgedaan. Hij is dan ook erg trots op zijn donorkinderen.

Reageer op artikel:
Man ontdekt dat hij 37 kinderen in het geheim heeft
Sluiten