Man faket twintig keer hartaanval voor gratis eten

We hebben allemaal wel eens geprobeerd onder iets uit te komen. Maar een man uit Litouwen maakte het wel heel bont tijdens zijn bezoek aan het Spaanse Alicante. Door na het diner te faken dat hij onwel werd probeerde hij onder de rekening van het restaurant uit te komen. En dat deed hij maar liefst twintig keer. Bizarre taferelen.

Hij heeft het namelijk voor elkaar gekregen om twintig keer ‘gratis’ uit eten te kunnen gaan in het Spaanse Alicante. Niet omdat hij telkens iemand anders de rekening liet betalen, of achteraf braaf in de keuken ging afwassen. Nee, hij kon telkens gratis dineren door elke keer te doen alsof hij een hartaanval kreeg.

Hartaanval

Een 50-jarige man uit Litouwen had het lumineuze idee om in plaats van te betalen voor zijn avondje uit, gewoon te doen alsof hij onwel werd waardoor hij zonder af te rekenen linea recta naar het ziekenhuis werd gestuurd. Ware het niet dat deze boef niet één, maar twintig keer dit toneelstukje opvoerde in verschillende restaurants. De acteur werd meerdere malen gearresteerd, maar werd al vrij snel weer vrijgelaten omdat de schade die de restaurants leden, vaak enkele tientjes, niet werd gezien als noemenswaardig. De Litouwer kreeg een boete voor zijn toneelstuk, waardoor onze grote vriend het maar telkens bleef proberen in andere restaurants in de Spaanse stad.

De mist in

Wanneer je in zoveel verschillende restaurants dit toneelstukje opvoert, kunnen we ons voorstellen dat je ook niet meer weet waar je precies wel en niet al geweest bent. En daar ging onze vriend de mist in, want hij probeerde hetzelfde trucje voor de tweede keer in hetzelfde restaurant. In restaurant El Buen Comer wist de manager ‘m bij binnenkomst al te spotten en waarschuwde hij dat hij dit geintje niet nog eens moest flikken.

De manager omschreef het toneelspel van de Litouwer overigens als ‘erg theatraal’. ‘Hij deed alsof hij flauwviel, zakte in elkaar op de grond en begon te shaken’, geeft de uitbater aan. Nadat de man wéér deed alsof hij onwel werd, maakte de manager snel een foto van de ‘flauwgevallen’ boef en stuurde deze rond naar alle andere restaurants in de buurt om ervoor te zorgen dat hij dit kunstje niet weer zou flikken. Na zijn misstapper in El Buen Comer, werd hij gearresteerd en moest onze vriend in totaal 22 dagen achter de tralies zitten. De totale schade van de dine and dasher komt in totaal uit op zo’n € 766.

Reageer op artikel:
Man faket twintig keer hartaanval voor gratis eten
Sluiten