Dit is waarom magnesium goed is voor je lichaam

redactie 13 Jul 2019 Entertainment

Om gezond te eten hebben we stokpaardjes als de Schijf van Vijf. We weten dondersgoed dat we twee stuks fruit per dag moeten eten en het advies van 250 gram groente is ons ook bekend. Toch komt het soms voor dat je van bepaalde voedingsstoffen niet genoeg binnenkrijgt. Magnesium bijvoorbeeld. Dit is super goed voor je lichaam, maar waarom precies?

Volgens de Gezondheidsraad is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium voor mannen 300 tot 420 mg en voor vrouwen 250 tot 350 mg. Het is in verschillende vormen terug te vinden. In de zee vind je bijvoorbeeld magnesium chloride en magnesiet. Dit is het onoplosbare zeezout ofwel magnesiumcorbonaat. Verder zit het ook in plantaardige materialen. Het kan toch zijn dat je alsnog een tekort heb aan magnesium, dan zijn er altijd nog supplementen die je kunt innemen.

Gezond

Magnesium is op meerdere manieren gezond en goed voor je lichaam. Het zorgt bijvoorbeeld voor het ontspannen van je spieren, bloedvaten en zenuwen, de vorming van gezonde botten en tanden, het verhoogt je weerstand tegen stress en spanning, het geeft je geheugen en concentratievermogen een boost en het zorgt voor een goede overdracht van zenuwprikkels en het juist functioneren van je spieren.

Voeding

Hoe kun je er nou voor zorgen dat je al deze zaken kunt stimuleren door jouw magnesium gehalte een beetje op peil te houden? Je vindt het veel terug in specifieke etenswaren. Spinazie, andijvie en boerenkool zit er vol mee en noten doen ook wonderen. Verder kun je rauwe cacao, avocado’s, bananen, zeewier, algen, broccoli, peulvruchten en volkoren granen tot je nemen voor je magnesium huishouding.

Mocht dit je nou allemaal te veel werk zijn, kun je altijd nog supplementen bij slikken. Zo zorg je ervoor dat je gericht de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Bijvoorbeeld door het slikken van extra vitaminen, maar dus ook in het geval van magnesium.

Reageer op artikel:
Dit is waarom magnesium goed is voor je lichaam
Sluiten