Madman Markus scheurt met mountainbike van de berg en breekt record

Redactie 10 feb 2017 Entertainment

We hebben allemaal weleens over de heuveltjes gecrost op de Veluwe of van de Vaalserberg geknald met de mountainbike. Daarna houdt het in Nederland wel weer op met bergen waar je overheen kunt fietsen, als je bruggen over de Waal en Rijn niet meetelt.

Markus Stöckl, Max voor vrienden, is zo’n man die het net even anders aanpakt dan anderen. Voor hem is de Utrechtse Heuvelrug kinderspel, daar reed hij op zijn driewieler al zonder handen af. Max fietst graag van heuvels af, en hard ook! RedBull is dan de uitgelezen kandidaat om je te supporteren, de makers van het hyperactieve energydrankje zijn immers dol op extreme sporten.

Zo leek het hen wel leuk om Max het record van het snelst van een berg afrijden te laten breken. Dit noemen ze ook wel Downhill Speed Record op een mountainbike. Max stapte ergens in de Atacama woestijn in Chili op zijn fietsje zonder zijwieltjes en hoefde eigenlijk niet eens te trappen om het record te breken. Deze madman scheurde met een ontzagwekkende snelheid van 167 km per uur van de heuvel af en brak zo het vorige record dat al 20 jaar stond!

Reageer op artikel:
Madman Markus scheurt met mountainbike van de berg en breekt record
Sluiten