25 foto’s die bewijzen dat je naar Madagaskar moet

Madagaskar is natuurlijk bekend door de iconische animatiefilms. Een leeuw, giraf, zebra, nijlpaard en hun compagnons strandden op het prachtige Madagaskar. We moeten je helaas teleurstellen, want deze beesten ga je niet terugvinden tijdens jouw reis naar dit eiland. Niet getreurd, Madagaskar heeft namelijk veel moois te bieden. Het eiland zijn flora en fauna wordt samen met de Galapagoseilanden gezien als een van de meest bijzondere plekken op aarde.  

80% van alle natuur op Madagaskar is endemisch. Dat wil zeggen dat 80% van de planten en dieren nergens anders ter wereld te vinden zijn. Het eiland ligt ten oosten van Afrika en is ondanks adembenemende landschappen een van de armste landen ter wereld. Dit komt vooral door het warme weer. Voor de lokale bevolking hartstikke vervelend, maar dat warme weer is juist waar wij als reizigers van houden.

Madagaskar

Het natuur genot is natuurlijk een reden om een bezoekje te brengen aan dit eiland. De vele bijzondere diersoorten toveren een simpele reis om in een onvergetelijke ervaring. De veelzijdigheid in planten is uniek. We kennen ze allemaal wel. De beelden met die prachtige Baobab bomen. Niet om in te klimmen, maar wel om je als mens even heel klein te voelen.

Kameleons, schildpadden en maki aapjes zijn te exotisch om te missen. In je reisleven moet je dit soort beesten toch een keer gezien hebben? Als je geen natuurfanaat bent is, er helaas niet zo veel te doen. Maar in deze tijden van technologie, social media en stress is het heerlijk om te ontspannen in de ongerepte natuur van Madagaskar. Als je dan toch Afrika bezoekt, neem dan een uitstapje naar dit unieke eiland.

Reageer op artikel:
25 foto’s die bewijzen dat je naar Madagaskar moet
Sluiten