De legendarische Nissan Skyline GT-R R34 van Paul Walker wordt geveild

apr 02 2023, 18:00 Machines
image 1
Laatst vertelden we je over een elektrische versie van Nissans Skyline GT-R R34, waar het Japanse merk hard mee bezig is. Hartstikke gaaf natuurlijk, maar we misten zelf toch al de hydraulische herrie die het origineel maakt. Gelukkig wordt ons nu een kans geboden om dat te behouden. De Skyline der Skylines staat namelijk te koop.

Beroemdheid

Het gaat namelijk over de Skyline waar Paul Walker in rijdt in de Fast & Furious -filmreeks. De overleden acteur sleutelde zelfs nog aan dit model. Paul voegde een intercooler toe, verving de remmen en verhoogde het vermogen naar 550 pk.

Illegaal

Dat de auto in de films voorkwam, is sowieso bijzonder. Je mag hem eigenlijk helemaal niet Amerika in importeren. Universal Pictures was zo slim om hem zonder motor te kopen, dan mag het namelijk wel. Toen hij eenmaal in Amerika was, hebben ze er alsnog een motor ingezet. Mag niet, deden ze lekker toch.

In beslag

Alleen is het dan natuurlijk niet zo handig om dat te filmen en in iedere bioscoop ter wereld uit te zenden. De douane zag het ook en nam de auto in beslag. Zo’n vier jaar later, gaf de douane hem weer vrij, opdat de auto niet in Amerika zou blijven.

Europa tour

In 2012 moest de auto dus vertrekken uit Amerika en toen heeft ‘ie een aardige wereldreis gemaakt. Hij was ook heel effe in Nederland en staat nu alweer een tijdje stil in Motorworld in München. Daar willen ze ervan af en dus biedt veilinghuis Bonhams hem aan. De biedingen zijn op 8 april en 5 mei. Tot 26 april is ‘ie nog te bezichtigen in München.
Delen met
Ook interessant