Er komen zes exemplaren van de SEAT Leon Cupra R naar Nederland

dec 08 2017, 12:00 Machines
De dikste SEAT der SEATs is de SEAT Leon Cupra R . Dat is een hot hatch die zo heet is dat je het stuur met ovenwanten moet aanpakken. Exclusief wagentje bovendien, want er worden slechts 799 exemplaren van gebouwd. Wereldwijd.
Nu is zojuist bekend geworden dat van die kleine 800 auto’s er slechts 6 richting ons land komen. Over exclusiviteit gesproken. Daarmee rijdt je wel in de dikste en snelste SEAT die er is. Onder de kap ligt een 2.0 TSI motor met turbo die 310 pk levert. Die wordt aan het werk gezet door een zestraps DSG-automaat.

Begrensd

Ook de prestaties zijn nu bekend, want de SEAT Leon Cupra R scheurt in 5,7 naar de 100 en is begrensd op 250 km/u. Beetje teleurstellend, als je bedenkt dat de normale Cupra de sprint in 5,8 seconden doet en op dezelfde topsnelheid begrensd is.
Voor de prestaties hoef je het dus niet te doen, wel voor de looks en de full options. Alles wat je erop wilt zit erin of op. Herkennen doe je ‘m aan de koperkleurige wielen, logo’s, spiegels en de dikkere wielkasten. Qua kleuren heb je of de keuze uit Pirineos Grey of Midnight Black. Het Spaanse monstertje vliegt voor €56.900 euro over de toonbank, maar dan rijd je wel in de meest exclusieve SEAT van Nederland.
8soxcv2arcsk wd640
Foto: SEAT
SEAT Leon Cupra R
seat cupra r 1
Foto: SEAT
SEAT Leon Cupra R
Delen met
Ook interessant