Rolls-Royce luidt het nieuwe maanjaar in met 3 door draken geïnspireerde auto's

feb 04 , 19:01 Machines
das handel
Rolls-Royce heeft zojuist ongelooflijk nieuws gedropt: ze hebben een reeks exclusieve wagens onthuld, genaamd de Year of the Dragon Bespoke-commissions, om het nieuwe maanjaar te vieren. En laat ons je vertellen: deze auto's zijn ronduit buitengewoon.
Er zijn drie Phantom Extended-modellen en één Cullinan-model in deze collectie, en ze hebben de hele drakensfeer erin gegoten. Draken symboliseren macht, welvaart en succes in de Chinese cultuur, en Rolls-Royce heeft er alles aan gedaan om die essentie vast te leggen.
Foto's Rolls-Royce

Masterpieces

De ambachtslieden van Rolls-Royce's huis in Goodwood hebben deze meesterwerken gemaakt, waarbij traditie en moderniteit samenkomen. Het drakenmotief is niet zomaar een kopieer- en plakwerkje; het is op een eigentijdse manier opnieuw vormgegeven, terwijl de traditionele wortels intact zijn gebleven.
p90537458 highres rolls royce year of
Foto: Rolls-Royce

Handgeschilderde draak

Dit is het leuke gedeelte. De ster van de show is een met de handgeschilderde draak op de voorste passagierspanelen van elk voertuig. Het duurt meer dan twee weken om deze draken tot leven te brengen met behulp van een gelaagde techniek die ze een verbluffend driedimensionaal effect geeft. Meerdere tinten rood, zorgvuldig gelakt – je kunt je het detailniveau voorstellen!
Foto's: Rolls-Royce

Binnenin de Rolls

Binnenin wordt het drakenthema voortgezet met dynamisch drakenborduurwerk op de hoofdsteunen, met 5.449 steken en ruim 20 uur werk. En houd je vast, want voor het eerst in de geschiedenis van Rolls-Royce hebben ze de Bespoke Starlight Headliner geïntroduceerd met een drakenmotief gemaakt van 677 glasvezel-'sterren'. Dat is meer dan 20 uur zorgvuldige plaatsing.
p90537534 highres rolls royce year of
Foto: Rolls-Royce

Exterieur

En daar stopt het niet. De exterieurontwerpen zijn net zo uniek als ze zijn, met speciale kleurstellingen en een subtiel drakenmotief in de koetslijn, dat het Oosten en de rijzende zon symboliseert. Het Shanghai-model heeft zelfs rode "sterren" om de betekenis van de kleur in de Chinese cultuur te eren.

Hoofd van Bespoke bij Rolls-Royce aan het woord

Jonathan Simms, hoofd van Bespoke bij Rolls-Royce, liet de schijnwerpers op deze auto's vallen en zei: "Deze op maat gemaakte creaties, geïnspireerd op het Jaar van de Draak in 2024, vieren het internationale bereik en de invloed van de Chinese cultuur. Daarom zijn deze prachtige auto's zijn bestemd voor klanten verspreid over drie continenten. Deze creaties zijn zowel een krachtige uitdrukking van ons respect voor de Chinese cultuur, als een eigentijds, minimalistisch statement in lijn met trends die we zien bij luxeconsumenten wereldwijd."
Rolls-Royce heeft zichzelf werkelijk overtroffen met deze draken op wielen! Wat de prijs van deze wagens betreft, daar later meer over!
Delen met
Ook interessant