Polestar 1 heeft zijn indroductie in Nederland

dec 09 2019, 17:07 Machines
unnamed 1
Nederland kan binnenkort met eigen handen de Polestar 1 aanraken. Het halomodel van het volledig elektrische prestatiemerk Polestar zal zijn nationale debuut maken tijdens de Masters of LXRY in Amsterdam, dat plaatsvindt tussen 12 en 16 december.

Polestar

Het eerste model is een prachtige GT met een indrukwekkende plug-in hybride aandrijflijn, een degelijk chassis en een lichtgewicht body. Het is een elektrische prestatiehybride met het grootste elektrische bereik ter wereld (van hybride auto's). De gedeeltelijk elektrische GT slaat een brug naar alle toekomstige modellen van het merk, die alleen maar elektrische wagens fabriceert.
unnamed 9 1024x576
Foto: Polestar

Nummertjes

De Polestar 1 laat op alle fronten haar visitekaartje achter. Te beginnen met het opvallende ontwerp, wat grotendeels uit carbon fiber is gebouwd. De Electric Performance Hybrid heeft een systeemvermogen van 609 pk en een verbluffende 1.000 Nm koppel. De innovatieve aandrijflijn bestaat uit een benzinemotor die de voorwielen aandrijft en 232 pk elektrisch vermogen op de achterwielen. Om die kracht perfect over te dragen naar het asfalt, is de Polestar 1 uitgerust met een state-of-the-art chassis, adaptieve demping van Öhlings en speciaal afgestelde Akebono-remmen. De twee elektromotoren drijven de achterwielen afzonderlijk aan voor ongekend plezier in de bochten.
unnamed 2 1024x576
Foto: Polestar

Bereik

In de volle elektrische modus met achterwielaandrijving heeft de Polestar 1 het grootste elektrische bereik van elke hybride: 124 kilometer (WLTP). Vanwege dit grote bereik kan een groot deel van de dagelijkse tourtjes volledig elektrisch worden gereden. Wanneer nodig komt de krachtige benzinemotor om de hoek kijken. In de Power-modus versnelt ‘ie in 4,2 seconden van 0 naar 100 km/u.
2020 wordt een druk jaar voor Polestar in Nederland. De Polestar 1 arriveert begin volgend jaar, gevolgd door de Polestar 2 die halverwege het jaar ons land binnen scheurt. Deze 408 pk sterke vierwielaangedreven Elektrische Fastback heeft naar verwachting een elektrische actieradius van 500 km en accelereert in 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u. De Polestar 3, een sportieve elektrische SUV met een zeer aerodynamisch ontwerp volgt daarna nog. Wij hebben er zin in!
Delen met
Ook interessant