Pagani viert 10-jarig bestaan van de Huayra met nieuw model

aug 10 2021, 15:50 Machines
2021 pagani huayra bc pacchetto tempesta 1
De Huayra van het automerk Pagani bestaat dit jaar 10 jaar. Een decennium geleden zag de wereld er vrij anders uit en de tijd heeft de originele Huayra dus een beetje door de tijd ingehaald.

Pagani

Om de Huayra weer eens in het zonnetje te zetten wordt er deze week met een speciaal model genaamd the Pacchetto Tempesta geïntroduceerd tijdens de Monterey Car Week.
Ook de Zonda is overigens een populair model van dit automerk. In eerste instantie was de Huayra bedoeld als opvolger van dit model. Deze iconische supercar waar er volgens Wikipedia desondanks maar één van in Nederland rondrijdt was echter moeilijk te overtreffen. Zo luidde er bijvoorbeeld kritiek op het geluid dat slechter zou klinken op de Huayra. Ook wist Pagani niet echt de aandacht te blijven trekken met grote upgrades aan het model. Nu komt daar echter verandering. De originele Huayra in 2011 zag er overigens zo uit:
2011 pagani huayra 3 wide 1024x640
Het nieuwe model ontworpen om te passen bij de Huayra BC. Deze heeft een aerodynamische opknapbeurt gehad met onder andere een vernieuwde front splitter, een speciale air intake en koolstof vleugel, Met zijn 6.0L V12 dat 816 PK produceert scheur je met deze wagen over de weg. Verder bedraagt het koppel 1.100 Nm. Er is een derde 'vin' toegevoegd en is de wagen een stuk comfortabeler geworden. De precieze vraagprijs is nog onbekend. Voor meer informatie kijk je op www.pagani.com .
Delen met
Ook interessant