Afscheid nemen bestaat niet: Nissan komt met EV-versie van legendarische R32 Skyline

mrt 29 2023, 11:00 Machines
thumb twitter01
Dat we met zijn allen over moeten op elektrische auto’s hebben we inmiddels maar geaccepteerd. En stiekem vinden we het zelfs een beetje leuk. Er bestaan tegenwoordig gruwelijke EV’s, je hoeft het echt niet meer te doen met een suffe Prius als je duurzaam wil zijn. Maar dat neemt niet weg dat we onze brandstoficonen enorm zullen missen. Wagens waar we groot mee werden en een band mee opbouwden waar menig partner jaloers op is.
Gelukkig denkt Nissan met ons mee. Zij konden ook geen afscheid nemen van hun meest iconische model ooit, de R32 Skyline. En dus bouwden ze er een voor de toekomst. Je hoort het goed, er komt een elektrische Skyline!

Nissan GT-R R32 EV

In 2021 kondigde de CEO van Nissan al aan dat ze bezig waren met een elektrische versie van de GTR. Ook geen misselijke bolide om te behouden voor de toekomst. Nu komen ze met een hele vage teaser van wat echt maar een ding kan betekenen. De R32 wordt vertaald naar een e-car! Nu kun je straks zonder je te hoeven schamen rondkarren in de auto waarin Paul Walker zijn hoogtij vierde.
Voorlopig is het echter alleen nog een prototype. Een medewerker bij Nissan had gewoon zin om er een te maken en is dat gaan doen. De beroemde RB26DETT inline six-motor werd vervangen door een modern, elektrisch aandrijfsysteem. Vermoed wordt dat de R32 ook vierwielaandrijving krijgt, betere vering en remmen en LED-verlichting. Zo toveren ze ‘m om tot een moderne supercar die wederom jaren mee kan.
Delen met
Ook interessant