Audi blaast ons omver met nieuwe Audi RS 6 Avant GT

feb 07 , 15:58 Machines
unnamed 1
Een strak design, bruut uiterlijk en unieke kleurencombinaties. Audi verwent ons vanaf het tweede kwartaal van 2024 met een splinternieuwe monsterbak. De Audi RS 6 Avant GT is alles wat jij op je verlanglijstje moet hebben. Deze auto is de overtreffende trap in sportiviteit.
Het idee voor de auto begon met twaalf stagiaires van Audi Design. In 2020 ontwikkelden deze stagiaires een concept voor de RS 6 GTO, die dan weer afgeleid was uit de legendarische racewagen Audi 90 quattro IMSA GTO uit 1989. We mogen deze stagiaires flink bedanken, want Audi heeft er geen moeite mee gehad hier een naadloze bak uit voort te produceren!

Design

De nieuwe Audi RS 6 Avant GT is uitgerust met een strakke dakspoiler, een vernieuwde diffuser en opvallende 22 inch zesspaaks velgen. Die velgen worden warm gehouden door performance Continental SportContact 7-banden. Deze rubbers houden de auto in bedwang in de bocht, of het wegdek nou nat of droog is. Bovendien verzorgen deze banden ook een kortere remweg van wel 2 meter, als je vanaf 100km/u een noodstop maakt. De buitenspiegels en side-skirts zijn volledig uitgerust met carbon, dit geeft een zeer strakke look. Wat bijzonder is aan het nieuwe werkpaard van Audi is dat de modellen niet op de productielijn van de fabriek in Neckarslum samengesteld worden. De nieuwe modellen worden namelijk handmatig geassembleerd in Böllinger Höfe. Hier worden de auto’s onder handen genomen door een team van zeven specialisten, speciaal geselecteerd door de fabrikant.

Dikke kleuren

Het nieuwe kroonjuweel van Audi komt ook met een nieuw setje unieke kleuren. De wagen is optioneel leverbaar in de combinatie Arkonawit in samenstelling met een kleurencombinatie van zwart, grijs en rood. Bij deze kleurstelling komen de velgen net als in 1989 geleverd in het wit. Je andere optie is kiezen voor zwart-grijze accenten en zwarte velgen. Deze keuze gaat samen met de carrosseriekleur Nardogrijs of Mythoszwart. Zoals we gewend zijn van Audi komt het nieuwe model met stoere RS-kuipstoelen die afgewerkt zijn met een patroon van rode stiksels. Je hoofd komt te rusten op een geborduurde hoofdsteun die de modelnaam verkondigt.

Specs Audi RS 6 Avant GT

Na de looks laten ook de prestaties van de nieuwe bolide niets aan de verbeelding over. Met 630pk en 850 Newtonmeter koppel raast de auto vanuit stilstand binnen 3,3 seconden naar 100km/u. Pak je het anders aan en gas je in één keer door naar de 200km/u, dan doe je hier 11,5 seconden over. Dit is een halve seconde sneller ten opzichte van de standaard RS 6 Avant. De topsnelheid van de auto is begrensd op 305km/u. Om je weer tot stilstand te brengen is de auto uitgerust met keramische remschijven. Om je in de bochten stabiel te houden heb je buiten de goede banden ook een leuk nieuw snufje: een manueel verstelbaar onderstel. hiermee staat de auto 10 mm lager op het wegdek en dit biedt de ultieme spreiding tussen comfort en sportiviteit. Wat het nieuwe model van Audi moet gaan kosten is nog niet bekend, deze details zal de fabrikant in aanloop naar de introductie bekendmaken. Wel weten we dat er maar een beperkte oplage beschikbaar zal zijn, Audi heeft aangekondigd er maar 660 exemplaren van uit te brengen.
Delen met
Ook interessant