De sensatiezoeker komt met de Mercedes-AMG Track Day-Only GT2 helemaal aan z'n trekken

nov 09 2023, 18:58 Machines
pi mercedes amg padgt2pro campaign 021123 04 1
Mercedes -AMG heeft zojuist hun nieuwste beest van een auto onthuld, de Track Day-Only GT2 Pro, met een verbluffend prijskaartje van 500.000 dollar. Dat klopt, een half miljoen dollar voor een auto die voor het circuit is gebouwd en een heerlijke rijervaring belooft.
Laten we het nu voor je opsplitsen. De Track Day-Only GT2 is niet je alledaagse Mercedes. Het is een meesterwerk in beperkte oplage, ontworpen voor autofanaten die hunkeren naar pure prestaties op het circuit. De mensen bij AMG hebben hiermee hun technische bekwaamheid naar een hoger niveau getild.
pi mercedes amg padgt2pro campaign 021123 01
Foto: Mercedes

Specs

Onder de motorkap ligt een handgemaakte 4,0-liter V8-biturbotmotor die nauwkeurig is afgesteld om maar liefst 700 pk te leveren. Ja, je hoort het goed: 700 paarden! Dit ding kan in een oogwenk va 0 aar 100 km/u gaan en blijft galopperen tot een topsnelheid van meer dan 320 km/u. het is het soort kracht waar je kippenvel van krijgt.
pi mercedes amg padgt2pro campaign 021123 03
Foto: Mercedes

De twee P's

Maar het gaat niet alleen om power, het gaat ook om precisie. De Track Day-Only GT2 Pro wordt geleverd met een volledig instelbare vering, koolstof keramische remmen en een aerodynamica die tot in perfectie is afgesteld. Het is een auto die is geoptimaliseerd voor elk circuit en elk element schreeuwt om prestaties.

Interieur waar je 'u tegen zegt

Binnen de wagen draait het allemaal om de bestuurder. Je hebt een minimalistische cockpit met lichtgewicht kuipstoelen van koolstofvezel, een race-geïnspireerd stuur en een digitaal display die je alle essentiële informatie geeft die je nodig hebt terwijl dit monster je tot uiterste drijft. Het is een no-nonsense setup waarmee je je kunt concentreren op de weg die voor je ligt.
pi mercedes amg padgt2pro campaign 021123 09
Foto: Mercedes
Nu vraag je je misschien af, “waarom is deze auto zo duur?” Nou, dat komt omdat het niet zomaar een auto is, het is een wagen met aandacht voor detail in elke aspect, van de motor tot het chassis en het interieur, is van het hoogste niveau. Bovendien is het een beperkte oplage en er zijn er maar een handvol van. Exclusiviteit heeft dus een prijs.
pi mercedes amg padgt2pro campaign 021123 05
Foto: Mercedes
Delen met
Ook interessant