Zieke ‘Black-out’ Honda CB500 Caféracer is resultaat van ongelooflijke metamorfose

feb 20 2021, 16:00 Machines
dsc05659
De heren van Raw Metal Racers hebben een oude Honda CB500 omgetoverd tot een ware blikvanger. Van een gedemonteerde motor hebben zij via lasersnij- en 3D printtechniek echt een monster van een Caféracer neergezet. Daarbij hebben ze het hele proces vastgelegd op video, waardoor je zicht hebt op het langdurige maar nauwkeurige werkproces.

Honda CB500

Het begon bij een klant die erachter kwam dat hij al 15 jaar onderdelen van een oude Honda motor in zijn schuur had liggen. Daar wilde hij een nieuwe motor mee laten bouwen. Dit is geen simpel karwei, maar bij Raw Metal Racers worden ze opgewonden van zo’n klus. De motor moest worden omgebouwd tot Caféracer, al moest de agressieve motorlook wel behouden blijven. Verder werd er gewerkt met een custom MV Agusta brandstoftank en moest de motor volledig in het mat en glans zwart worden gebouwd. Vandaar dat de motor de naam ‘Black-out’ heeft gekregen. Hieronder zie je hoe ze elk onderdeel stuk voor stuk in behandeling hebben genomen. Zoveel aandacht krijgt een nieuwgeboren baby niet eens.

Caféracer

Alleen rijden is ook zo saai, dus werd er een afneembaar kapje bij gemaakt voor een bijrijder. Het zadel is handgemaakt door Marcel Miller van Miller Kustom Upholstery. Ook is de Honda CB500 Caféracer voorzien van een RVS uitlaatsysteem. Deze is er met precisie ingelast, wat een schitterend resultaat oplevert. Dit is goed te zien op de YouTube-video’s. Ze hebben namelijk door middel van time-lapse al hun handelingen op beeld gebracht. Hoewel je door die versnelde beelden in rap tempo de motor ziet ontstaan, maakt de time-lapse ook duidelijk hoe gigantisch veel werk hier in wordt gestopt. Na zo’n twaalf minuten zie je het eindresultaat, wat ongetwijfeld tot blijdschap bij de klant heeft geleid. Wat een ongelooflijk vette motor is dit geworden. Wij gaan snel kijken of er toevallig nog wat oude motoronderdelen in de schuur liggen.
Delen met
Ook interessant