Dreadnort Boats komt met de Geodesic P.O.D. een nieuwe camper die er futuristisch uitziet

apr 03 2023, 11:02 Machines
boat
De Geodesic P.O.D. is de nieuwste creatie van Dreadnort Boats. De naam is afgeleid van wat algemeen wordt beschouwd als het eerste moderne slagschip - de Dreadnought uit 1906 - Dreadnort Boats is een in Nieuw-Zeeland gevestigd bedrijf dat is ontstaan uit een samenwerking tussen Transformarine Naval Architects en Altech Marine.

Dreadnort Boats

Het doel van Dreadnort Boats is om een revolutie teweeg te brengen in de wereld van moderne motorboten. Het bedrijf uit Auckland heeft tot nu toe verschillende kleine, open cockpits en gesloten vaartuigen ontworpen. Maar na de aardbeving en tsunami in Tōhoku in 2011 in Japan begon het Dreadnort-team echter met de ontwikkeling van een multifunctionele tsunami-overlevingsopvang. Uiteindelijk zou deze uitgroeien tot misschien wel een van de meest indrukwekkende en veelzijdige mobiele off-grid-woningen die we ooit hebben gezien.

Geodesic P.O.D

De P.O.D. - afkorting van "Point Of Difference" - is een mobiele shelter die beschikt over ontwerpelementen van reisaanhangers, campers en geodetische koepels dankzij zijn overvloed aan veelvlakvormige ramen. De P.O.D. biedt meer dan 100 vierkante meter aan leefruimte die op verschillende manieren kan worden samengesteld. Denk hierbij aan dinettes, een combinatie van een eethoek en slaapplek. De perfecte oplossing van ruimtegebrek in een camper. Deze dinettes kunnen worden omgebouwd tot grote bedden, kleine keukenruimtes en een optionele badkamer.
Mocht dit toch allemaal net iets te klein zijn of ben je gewoon te veel gewend aan luxe en wil je dat niet missen? Geen zorgen, Dreadnort produceert ook een groter model dat duidelijk meer vierkante meters biedt. Deze P.O.D.’s zijn ook ideaal voor gebruik als kleine pensions, thuisstudio's of kantoorruimtes.

Uniek

Wat de P.O.D. uniek maakt, is de veelzijdigheid. Daarnaast kan het functioneren als een gewone shelter en kan het achter een voertuig op een aanhanger worden gesleept, net zoals een camper. Maar dat is nog niet alles, het kan zelfs op het water worden gelanceerd waar het als boot kan dienen. Bovendien kan de P.OD. ook per helikopter worden vervoerd om zo overal ter wereld te worden gedropt. Wel heel leuk is dat de P.O.D. ondanks zijn oorsprong als een tsunami-overlevingsopvangcentrum, niet bestand is tegen tsunami-omstandigheden vanwege de enorme ramen.
De Dreadnort Boats POD zal in de komende maanden verkocht worden en is vanaf NZD $ 98.000, omgerekend zo’n € 56.400 kosten.
Delen met
Ook interessant