Ducati eert Ayrton Senna met exclusieve Ducati Monster Senna

mei 22 , 18:58 Machines
6 monster senna
Ducati motoren zijn altijd goed, maar Ducati’s speciale limited edition acties zijn eigenlijk altijd een stukje enthousiasmerend. Nu heeft het motormerk een speciale editie aangekondigd om een eerbetoon te brengen aan Formule 1-coureur Ayrton Senna. De beste man kwam 30 jaar geleden om het leven, net voordat de presentatie van zijn eigen motor zou zijn. Dit is de Ducati Monster Senna.
In 1994 zou de ultiem exclusieve motor uitkomen. Helaas overleed Senna hiervoor, waardoor hij de presentatie moest missen. Niet getreurd, het concept werd een paar jaar later alsnog opgepakt en hier is het niet bij gebleven. Nu, in mei 2024, 30 jaar na zijn fatale ongeluk, brengt Ducati alsnog een eerbetoon aan de coureur uit.

Ducati Monster Senna

Gehuld in een kleurenschema dat de oplettende kijker zou kunnen herkennen van de helm van Senna, zo gaan we de motor over de weg zien zoeven. De kleuren geel, groen en blauw doen overduidelijk eer aan de Braziliaanse vlag die hierin bedoeld wordt. De Ducati Monster doet zijn naam natuurlijk eigenlijk al eer aan door zijn brute specificaties. Het blok produceert net geen 1000cc, je zult het dus moeten doen met 937 stuks. Toch is de motor goed voor een hele zieke 111 pk en 93 Nm koppel. Over het algemeen meer dan genoeg om een heerlijke rondrit mee te rijden.

Ayrton Senna

De legendarische coureur won in zijn leven 41 formule 1-races en had drie keer genoeg punten voor een wereldzege. Om het in stijl te houden heeft Ducati deze getallen gecombineerd en ervoor gekozen om 341 exemplaren van de limited edition motor uit te brengen. Het is niet geheel random dat Ducati ervoor heeft gekozen om het Monster model een make-over te geven. De Braziliaan was namelijk een van de eerste trotse bezitters van de Ducati Monster 900.
De Ducati Monster Senna is beschikbaar vanaf 29.000 euro en vanaf nu exclusief te verkrijgen.
Delen met
Ook interessant