Dit is de nieuwe Pagani Huayra R Evo met 900 pk

feb 12 , 17:58 Machines
header
De Pagani Huayra maakte zijn eerste debuut in 2011 en was toen al een van de meest krachtige auto’s ooit gemaakt. Naarmate de jaren zijn gevorderd heeft het Italiaanse automerk niet stilgezeten en inmiddels heeft de nieuwste versie van het model zo’n 200pk meer dan het eerste model. De Pagani Huayra R Evo blaast elke autoliefhebber omver.
De nieuwe hypercar werd aangekondigd naar aanleiding van het Pagani Pista Programma. Dit is een programma voor Pagani Track hypercars. Het werd in 2021 opgestart door Pagani. Het houdt in dat eigenaren van de nieuwste modellen mee gaan naar de meest prestigieuze FIA-circuits om hier het maximale uit hun nieuwe bolide te kunnen halen.

Pagani Huayra

In 2011 werd de eerste Pagani Huayra aangekondigd. Het was een aanvulling op de collectie die toendertijd alleen nog bestond uit de Pagani Zonda. Destijds was dit een revolutionaire auto waarbij er bij de sportuitvoering zo’n 730pk onder de kap lag. Dertien jaar later heeft het Italiaanse merk de krachtigste versie tot nu toe aangekondigd. De nieuwste versie van de Huayra R Evo komt namelijk met 900pk.

Specs Pagani Huayra R Evo

Het vermogen is niet het enige opvallende aan het nieuwe paradepaardje van Pagani. Wat ook opvalt is dat de Evo versie een open dak en een opvallend lange staart krijgt. Dit ontwerp is een gevolg van nauwkeurige observaties gedaan door de fabrikant tijdens het eerder vermelde Pista Programma. Door de prestaties van de originele Huayra te observeren in een raceomgeving wist Pagani wat de nieuwste versie nodig had om qua eurodynamica het beste uit zichzelf te halen.
Het hart van de auto is de brullende V12-R Evo-motor die op de toppen van zijn kunnen tot 770Nm koppel kan produceren. In combinatie met de zesversnellingsbak en racekoppeling is deze setup goed voor snelheden tot wel 350km/u, zoals we al gewend waren van de bolides van Pagani. Om dit alles in bedwang te houden is de vernieuwde Huayra uitgerust met gloednieuwe CCM-R zelfgeventileerde koolstofkeramische remschijven in combinatie met op maat gemaakte racepads.
De releasedatum en prijs van de nieuwe Pagani Huayra R Evo zijn tot dusver niet bekend.
Delen met
Ook interessant