De Mayla GT is de New Kid on the Block in de speedboat-wereld

feb 03 , 21:01 Machines
schermafbeelding 2024 02 01 om 131002
De razendsnelle Mayla GT werd laatst op de Boot Dusseldorf onthuld, en dit is een ware gamechanger in de wereld van luxe maritiem reizen. Vervaardigd door de Duitse start-up genaamd Mayla, combineert deze dertien en halve meter lange, het bliksemsnelle vermogen van een speedboot met alle comfort van een luxe yacht, allemaal verpakt in een sexy carbon jasje.

Techniek

Geïnspireerd door de iconische speedboten uit de 70's en en 80's, pronkt de Mayla GT met een opvallend hoekig ontwerp dat lekker 'retro' uitstraalt. Hoewel wij niet helemaal de aangewezen personen zijn om dit te zeggen, gaat het echt niet altijd alleen maar om uiterlijk. Zo komt deze Duitse speedboat voort uit een knap staaltje ingenieurswerk. Denk aan een lichtgewicht carbonvezelconstructie, met een gewicht van slechts 4500 kilo.

Petestep

Ook omvat deze futuristische speedboat geavanceerde technologieën zoals een diepe V-romp met dubbele transversale groeven vanPetestep, een bedrijf dat zich focust op de innovatie van boten en tevens bekroond is met de World Yacht Trophy door bij te dragen aan de Van der Valk Edge 65. Knap staaltje innovatief werk als je het ons vraagt want deze romp verbetert niet alleen de stabiliteit en wendbaarheid, maar vermindert ook het energieverbruik met 35%. Kan jij in alle luxe en een goed geweten over het water scheuren.

GT

Een ander aspect waar de Mayla GT zich echt mee onderscheidt is de hybride optie. Zo kan je ervoor kiezen om in de GTR-R, de rauwe kracht van benzinemotoren te voelen. Denk aan zo'n3100 pk die goed zijn voor een topsnelheid van 185 km/u, jeezzzz. Als je nou toch aan je goede geweten wil bijdragen kan je natuurlijk ook voor de E-GT gaan en lekker geluidloos cruisen, de keuze is aan jou.

Entertainment

Maar de Mayla GT gaat niet alleen over zo snel mogelijk van A naar B komen, het is ook een veelzijdige entertainer. De ruime cockpit biedt plaats voor acht passagiers en de makers hebben ook gedacht aan een compleet zonnedek, een bar, BBQ en een inklapbare eettafel om lekker buiten van de zon te genieten met wat verse vis op je bordje. Benedendeks wacht een luxe master 'hut' met alles erop en eraan samen met state-of-the-art entertainment gadgets. De speedboat heeft een startprijs van 1.6 miljoen euro en dat bedrag zal afhankelijk van de extra opties oplopen, meer info vind je hier .
Delen met
Ook interessant