Bentley blaast honderd kaarsjes uit en trakteert: de Bentley Continental GT Number 9 Edition

mrt 07 2019, 15:00 Machines
schermafbeelding 2019 03 07 om 135211
De moddervette nieuwe Bentley Continental GT Number 9 Edition is een bolide voor absolute eindbazen. Speciaal voor de verjaardag van de Britse autofabrikant komen ze met deze ode aan de Bentley Blower. Om je vingers bij af te likken!
Lang, heel erg lang geleden verscheen er een bijzondere wagen aan de start van de 24 Uur van Le Mans. De Bentley Blower van Tim Birkin. Deze auto uit 1930 bleek zo speciaal te zijn, dat Bentley besloot om 89 jaar later een prachtig eerbetoon te maken voor de legendarische racewagen. Speciaal voor het jubileum van de Britten. Dat eerbetoon is ze toch verdomd goed gelukt. De groene vierwieler heeft zelfs de iconische nummer negen op de grille staan, net als vroeger. Oh, die goede oude tijd.

Bentley Continental GT Number 9

Gelukkig hebben ze bij Bentley er wel voor gekozen om een modern aantal paardenkrachten in de bak te pompen. Onder de kap rust dezelfde motor als in de andere Continental GT’s. Gelukkig maar, want het gaat hier om een brute W12 turbomotor. Goed voor zo’n 635 pk. Ook is ‘ie, zoals we van Bentley gewend zijn, uitgevoerd met een gelikt en exclusief interieur. Daarmee zal de 24 Uur van Le Mans een vast stukkie makkelijker zijn om uit te houden. Geheel in stijl zijn er zo’n honderd Number 9’s gemaakt. Naar verwachting wordt ‘ie aardig prijzig. De normale Continental GT gaat over de toonbank voor zo’n 280.000, maar deze zal ongetwijfeld een stuk duurder worden.
Foto's: Bentley
Delen met
Ook interessant