Twee waaghalzen gaan van pool tot pool in een elektrische auto

feb 11 2023, 16:00 Machines
ev pool
Elektrische auto’s, dat zijn toch die dingen waarmee je (als je geluk hebt) naar de bakker en terug naar huis kan? Valt wel mee. De accu’s waarmee ze vooruit proberen te komen worden steeds beter. Of dit klopt gaan Chris & Julie Ramsey nu écht aan den lijve ondervinden. Deze twee badass avonturiers hebben bedacht van de noordpool helemaal naar de zuidpool te gaan rijden in een elektrische auto. Als dat lukt zul je ons nooit meer horen klagen over batterijbakkies (al gaan we dat gevroem zeker missen).

Op pad

Chris en Julie beginnen in maart aan hun tripje van meer dan 25.000 km, en starten hierbij op de noordpool. Na hun elven-slalom door de sneeuw zullen ze 14 landen doorkruisen voordat ze aan het andere uiterste van de wereld aankomen, de zuidpool. De omstandigheden op zulke plekken leveren ook wat praktische probleempjes op. Zo werd Chris gevraagd hoe hij van plan is zijn behoefte te doen in -30 graden. “Heel simpel, je trekt je broek naar beneden en je doet het snel”
nissanev2
Bron: Nissan

De auto

De waaghalzen gaan natuurlijk niet met een standaard fabrieksmodelletje op pad. Het bouwpakket begint met een standaard Nissan Ariya, dat is nog niet heel erg interessant. Onder de auto zitten vier 39 inch banden, voor iedereen die geen wiskunde heeft gestudeerd, dat is bijna een hele meter! Verder wordt de auto een heel eind verhoogd en komen er flink wijde spatborden rondom de hele auto. De aandrijflijn van de auto blijft onaangetast, net als de accu. We horen jullie al denken: huh, ze kunnen toch nooit met een standaard accu die rit gaan maken? Nee, dat lijkt ons ook vrij onmogelijk. Onderweg sleurt de auto een batterij mee die opgeladen wordt door wind- en zonne-energie, zo hopen ze toch pas op te hoeven laden in wat warmere temperaturen.
Delen met
Ook interessant