Dit zijn de 3 meest betrouwbare tweedehandsauto's volgens onderzoek

nov 24 2022, 8:00 Machines
audi
Met die hoge benzineprijzen kost het tegenwoordig een vermogen om met jouw benzineslurper te reizen. Zelfs mensen met een elektrische auto zijn veel geld kwijt met die huidige energierekeningen. Misschien is het dus tijd om jouw auto te vervangen voor een nieuwe. Maar wat zijn eigenlijk de meest betrouwbare auto's en waar heb je de minste problemen mee?
Met de huidige inflatie wil je voor weinig een auto inkopen . Tegelijkertijd wil je wel rendement pakken met het verkopen. Vooral je auto verkopen kan een lastig proces zijn. Tientallen mensen die de auto eerst willen bekijken en testen, allemaal berichten op marktplaats en problemen met de overdracht. Dat moet makkelijker kunnen.

Auto verkopen

Voor een auto verkopen kan je ook naar een auto inkoop service stappen. Dat is een bedrijf dat jouw auto inkoopt tegen de juiste waarde. Zij komen je wagen dan ophalen en dan kan jij opzoek naar een perfecte opvolger van jouw oude vierwieler. Het is met de huidige crisis natuurlijk behoorlijk aan de prijs om een volledig nieuwe bolide te kopen. Als je de juiste tweedehands auto koopt, rijden die minstens net zo goed.
Tweedehands auto’s worden vaak gewaardeerd met een betrouwbaarheidsclassificatie. Dat is een manier om te meten hoe vaak een auto storingen ervaart, motor problemen heeft of langs de garage moet voor een onderhoudsbeurt. De auto met de hoogste classificatie is vaak de beste keuze als je opzoek bent naar betrouwbaarheid. Om jou wat moeite te besparen bij het uitzoeken van jouw wagen, hebben wij hier voor jou de drie beste tweedehands auto’s. Dit komt voor uit een onderzoek van What Car die 18.000 Britten ondervroeg wat de meest- en de minst betrouwbare modellen zijn. Dit zijn de resultaten.

Tweedehandse toppers

1. Toyota Yaris

De kroon wordt gespannen door de Toyota Yaris. Het is niet echt verassend dat een Toyota op de eerste plek staat. Het Japanse merk staat algemeen bekend om hun betrouwbaarheid en lange levensduur. Van alle Toyota’s gaat de Yaris met de eerste plek aan de haal. Slechts een aantal bestuurders van de tweedehands Yaris meldden een storing in het afgelopen jaar. Dit zorgt dan ook dan ook voor de betrouwbaarheidsclassificatie van 99,1%.

2. Lexus CT

De tweede plek wordt bezet door de Lexus CT. Eigenlijk is deze bolide een soort Toyato Prius, maar dan met een veel mooier interieur. Net iets chiquer en luxer met een uitstekende betrouwbaarheidsclassificatie van 98,8%. Zeker als tweedehands aankoop is dit dus een toppertje.

3. Audi Q3 Diesel

Op nummer 3 staat de Audi Q3 diesel. Een best wel premium automerk. Hierdoor zal je iets meer geld kwijt zijn dan voor een lagere klasse wagen, maar je bent gegarandeerd van kwaliteit en betrouwbaarheid.
Delen met
Ook interessant