Deze unieke Audi RSQ8-R ABT’s gingen onlangs in Nederland over de toonbank

dec 24 2020, 19:00 Machines
dsc 0743
Dat Audi’s geen goedkope boodschappenkarretjes zijn, weten wij ook wel. De rijkste der Nederlanden moeten wat met hun geld, en geven dit maar al te graag uit aan dikke en luxe bolides. Zo ook deze week, want er vlogen twee Audi RSQ8-R ABT’s over de toonbank. Want binnen 24 uur na binnenkomst kwam de nieuwe eigenaar al zijn sleutel ophalen.
Audispecialist Vd Akker wist de ‘ Matadorrode ’ en ‘Black on Black’ vierwielers binnen een dag weer uit handen te geven. Lekker hoor!

Audi RSQ8-R ABT’s

Best een prestatie dus om deze machines van 3,5 ton zo snel te verkopen. Aan de andere kant ook niet gek, want dit is wel de crème de la crème van de Audi’s. Kijk, een normale Q8 is te bestellen vanaf €92.000. Gooi hier nog een RS-sausje overheen en een ABT-pakket, en je mag hier een paar ton bijschrijven. Oh, en er rijden wereldwijd slechts 125 exemplaren van rond. Exclusief is hier dus lichtjes uitgedrukt voor deze Audi’s. Met 740 pk en 920 nm koppel onder de motorkap vlieg je binnen 3,5 seconden naar de 100 km/u. En met behoud van de fabrieksgarantie. Ook wel weer fijn. Maar wat zit er nou in dat ABT-pakket?

Extraatje

Mocht je niet weten wat ABT nou precies is, hier een beknopte uitleg. ABT Sportsline is een Duitse auto- en motor-tuner gevestigd in Kempten, Duitsland. Zij tunen alles uit de Volkswagen-groep. Anyway, dit keer kietelden ze deze Audi RSQ8-R’s. Zo kregen ze nieuwe sideskirts, wielkast verbreders, een uitlaatsysteem, een middenconsole en stuurwiel. En dit is nog maar een fractie van het totaalpakket. De topsnelheid van deze brute bakken ligt op 315 km/u. Meer dan voldoende voor op de Nederlandse snelwegen zullen we maar zeggen. Deze auto zit vol met tech, maar daar hangt dus ook een flink prijskaartje aan. De Matadorrode stond te koop voor € 345.593. *Slik*. Helaas is ‘ie al verkocht, dus zal je het moeten doen met de foto’s. Doet in ieder geval geen pijn aan je portemonnee.
Delen met
Ook interessant