De transformer-achtige 'eTH' van AC Future is de camper van de toekomst

feb 04 , 20:58 Machines
90 23
Vang je veel wind met deze bus? Ja! Is het een waanzinnig futuristische bus? 100%! Het in Californië gevestigde AC Future heeft zojuist de camper van de toekomst onthuld. Wij zijn enorm enthousiast, want de met de eTH, zo heet 'ie, kan je nou echt zonder stress op pad. Het voertuig, ontworpen door het bedrijf Pininfarina, kan zich ook uitbreiden, wat betekent dat er genoeg ruimte is om je hele gezin mee te nemen naar een rustig plekje aan een meer.

eTH

Hoewel de eTH, (nee geen Erik 10 Hag), misschien geen sportwagen is, heeft hij een gestroomlijnde en strakke uitstraling in lijn met veel van de andere ontwerpen van de Italiaanse carrosseriebouwer, die de afgelopen jaren ook treinen, fietsen en espressomachines designde. In rijmodus lijkt het voertuig op een ultramoderne tourbus met strakke, gladde lijnen en gigantische panoramische ramen, alleen is 'ie dan wat korter. Sterker nog, de camper is slechts 20 voeten lang als je van bumper tot bumper kijkt, is maar een tikkeltje groter dan de fameuze gerenommeerde Mercedes-Benz Sprinter-van-line-up.
90 20 scaled

Transformer

Pas als je 'm neerzet, komt de eTH a.k.a. Electric Transformer House, echt tot zijn recht. Dankzij zijn hoogte van drie en halve meter is de camper wel een stukje ruimer dan pak 'm beet een Mercedes Sprinter. Nu komt iets wat je niet verwacht: als je 'm parkeert schuiven de wanden zich uit door op een knopje te drukken en krijg je een interieur van 120 vierkante meter. Denk aan genoeg ruimte voor een woonkamer, een grote eettafel, een bankstel, een grote keuken met alles wat je nodig hebt om een volledige maaltijd te koken, een badkamer met een douche op ware grootte en een ruime afgesloten hoofdslaapkamer. Het dashboard in de cockpit kan ook worden omgetoverd tot een kantoortje, mocht je nog wat deadlines hebben.

AC Future

Een beetje camper heeft meer nodig dan alleen uiterlijk en ruimte. AC Future en Pininfarina hebben nog niet aangekondigd op welk soort elektrisch chassis hun camper zal draaien, maar ze hebben wel gezegd dat de batterypack wordt aangesloten op de zonnepanelen die het hele dak bedekken. Ze beweren zelfs dat de opstelling voldoende energie zal opwekken om het voertuig en alle luxe gadgets een volle week draaiende te houden.
Hoewel de eTH nog een pril concept is, is AC Future druk bezig met de ontwikkelingen volgens New Atlas. De start-up hoopt deze zomer zijn eerste functionele prototype gereed te hebben, met het oog op productie voor het einde van volgend jaar. Wij willen wel een testritje maken in de vorm van een weekend.
Delen met
Ook interessant