Het spannendste van de nieuwe E-klasse is het infotainmentsysteem

apr 26 2023, 20:00 Machines
2024 mercedes benz e class 0 hero
Mercedes gaat vrolijk door met auto’s bouwen die overlopen van stijl en klasse. Een van onze favoriete modellen van de Duitsers, de E-klasse, was toe aan een nieuwe look. De designers gingen aan het werk en kwamen terug met een typische E-klasse, die helemaal past binnen de laatste trends van het merk.

2024 Mercedes E-klasse

Waar het design in ieder geval niet verrast – we vinden ‘m stiekem wel heel mooi – staat een nieuwe Mercedes altijd garant voor nieuwe technische snufjes. Die zijn er in deze bolide dan ook volop. Zo kun je genieten van 5G verbinding aan boord, een AI-driven ‘routines’ feature (leggen we zo uit) en sowieso een betere gebruikerservaring, beloofde Mercedes. Nu geeft het merk alle details en snappen we deze vage termen iets beter.

Superscreen

Het allergaafste aan deze bak is het feit dat Mercedes’ Hyperscreen is vervangen met het Superscreen. De ingebouwde iPad loopt nu helemaal tot voor de bijrijder. Die kan tot in den treure spelletjes spelen en video’s kijken. Of tot je wagenziek wordt. We denken dat dat sneller komt. En je hoeft je ook geen zorgen te maken dat de chauffeur afgeleid raakt, daar zorgt Mercedes ook voor. Over afleiding gesproken: met het Superscreen kun je ook Zoomen en TikTokken. Probeer dan nog maar eens je ogen op de weg te houden.
2024 mercedes benz e class 3 1440x960 1
Foto: Mercedes-Benz
Als je dan zo nodig wil TikTokken tijdens het rijden, doe je dat maar wanneer je inparkeert. Dat doet deze Merry namelijk helemaal zelf. De Duitsers zijn zelf erg trots dat dat nu met een snelheid van 4 kilometer per uur kan. Er zijn in eerste instanties twee versies aangekondigd, een E350 en een E450. Die hebben respectievelijk motoren met 255 pk en 375 pk. Wel krijgen ze beiden nog een hybride boostsysteem dat er tijdelijk 20 pk bij kan plussen.
De prijs houdt Mercedes nog even geheim. De vorige kocht je vanaf zo’n €60.000 en wij verwachten dat deze daar niet ver vanaf zal zitten. Ook de releasedatum is nog niet bekend, al vrezen we met de aankondiging van de 2024 E-klasse dat we nog wel even mogen wachten. In de komende weken zal Mercedes met updates over zowel de prijs als de datum komen. Nog effe geduld dus.
Delen met
Ook interessant