De nieuwe MacBook Air M3 tilt technologie naar een nieuw niveau

Als het om laptops gaat zijn er vaak twee groepen die tegenover elkaar staan: de Apple-gebruikers en de niét Apple-gebruikers. Voor die eerste groep hebben we goed nieuws, er komt een nieuwe laptop op de markt met de meest geavanceerde chip die Apple ooit heeft gekend. De MacBook Air M3.

Na de generatie MacBooks met een M2 chip, breekt de tijd natuurlijk ook een keer aan voor de M3 chip. Apple heeft aangekondigd zijn snelste, meest houdbare en geavanceerde laptop uit te brengen. Hij komt op de markt in twee formaten en schijnt Apples standaarden te doorbreken.

MacBook Air M3

De nieuwe laptop beschikt zoals hierboven genoemd dus over een M3 chip. Dit klinkt natuurlijk geweldig, maar wat houdt dit in? De M3 chip beschikt over technologie die ervoor zorgt dat de laptop sneller opstart, zuiniger is en data sneller verwerkt. De laptop beschikt over twee keer snellere wifi dan de vorige generatie van de MacBook Air. De laptop is uitgerust met een SSD chip wat ervoor zorgt dat hij razendsnel op kan starten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door iCulture.nl: alles over Apple (@iculture.nl)

Looks

De doorsnee consument ziet de nieuwe laptops en ziet geen verschil met de MacBooks uit 2022. Van de buitenkant is dit ook zo. Je kunt de laptop aanschaffen in een 13 inch of 15 inch formaat en de kleurstellingen blijven hetzelfde. De ervaring begint pas als je de laptop openslaat. De opvallend lichte laptop is geruisloos doordat deze niet beschikt over een ventilator. Want laten we eerlijk zijn, niemand houdt van dat geluid alsof je laptop op gaat stijgen.

Apple belooft een batterijduur tot wel 18 uur, of dit waar is moet altijd nog maar blijken. Tegenwoordig is je product niets waard als het geen AI-tools ondersteunt, dus ook hier heeft Apple aan gedacht. Dit is terug te vinden in apps als AI Math Assistance en CapCut.

De MacBook Air M3 is vanaf nu te bestellen en vanaf 8 maart leverbaar. De prijzen voor een 13 inch model beginnen bij €1299.

Reageer op artikel:
De nieuwe MacBook Air M3 tilt technologie naar een nieuw niveau
Sluiten