Bentley en The Macallan verbreden je horizon met The Macallan Horizon

Als wij denken aan Bentley, dan denken wij niet direct aan whisky. Dit komt doordat het niet per se sociaal geaccepteerd is om te rijden na het drinken, gek hé! Toch is er een samenwerking aangekondigd tussen de autofabrikant Bentley en high-end whiskymerk The Macallan. Deze samenwerking komt niet als een verassing, de merken kondigden in 2022 al aan hun vakmanschap te gaan bundelen voor The Macallan Horizon.

Een fles in de vorm van een Helix die altijd op 180 graden ligt, hoe kom je erbij. De autofabrikant en whiskymakers hebben er alles aan gedaan om deze fles allesbehalve standaard te maken. Waar we dat als eerste aan zien? De prijs!

The Macallan Horizon

Een limited edition single malt whisky, dat is wat er uit de fles zal stromen. Wat is single malt nou eigenlijk? Dit is een whisky die afkomstig is uit één destilleerderij en dus niet gemengd is met spirits uit andere destillaten. De drank die uit de samenwerking is komen stromen is het resultaat van de zes pijlers van The Macallan. Die kernwaarden hebben erin geresulteerd dat de drank is gebotteld op 46.6% alcohol. De vaten zijn exclusief geselecteerd door Master Whisky Maker Kirsteen Campbell. Lekker baantje heb je dan!

Voor de kenners

Mocht je er verstand van hebben of het gewoon interessant vinden, nemen we even de tonen die je kunt proeven met je door. Op het moment dat de vloeistof je mond raakt hoor je tonen van pruimen, donkere kersen, leer, en een vleugje kruidnagel te proeven. Daarna gaat de smaakbeleving naar donkere stroop, toffee, verkoolde ananas, vanille en pure chocolade.

Helix

De vorm van de fles is ervoor gemaakt om constant horizontaal te staan, in plaats van verticaal. Dit design is geïnspireerd op Bentley’s Drive Dynamic Control knop. Een aparte whisky dus met een apart prijskaartje. Want mocht je nou helemaal enthousiast zijn geworden van ons verhaal, kun je de whisky kopen bij The Macallan of geselecteerde dealers. Hiervoor moet je wel even diep in je buidel tasten, want de fles kost ruim €45,000,-

Reageer op artikel:
Bentley en The Macallan verbreden je horizon met The Macallan Horizon
Sluiten