Zo maak je een te sterke spacecake met je vrienden

Redactie 14 apr 2018 Entertainment

Ben je wel eens zo stoned geweest dat je niet meer wist wat voor en achter was? Dat lachen pijn deed? Dat je chips, chocolade en fruit door elkaar zat te eten? Als je dat nog niet bent geweest dan geven we je de mogelijkheid om dat wel te worden. Want ondanks dat het voor sommigen raar klinkt is het een mooie ervaring. Zeker als je stoned wordt met een ontzettend dikke chocolade spacecake met je vrienden!

Amsterdam, Damsko of Amsterdisco, je schijnt de ervaring van de stad niet te kunnen ondergaan zonder een keertje geheel naar de wappie te gaan, skaffa of uitgeblazed te zijn of gewoon simpel weg erg stoned te zijn. Ja mensen, rot op met je taboe, in Nederland wordt er wiet geconsumeerd, deal with it. Alcohol wordt gedoogd en wiet niet? Waarom? Wij hebben ons nog nooit na een nacht blowen de dag erna doodziek gevoeld. Ga jij mij nu vertellen dat je je nooit ziek hebt gevoeld na een nacht hard zuipen? Precies, dus doe niet moeilijk. Mooi, hebben we die discussie gehad.

Stap 1: Inkopen doen

Over tot de serieuzere zaken. Ten eerste moeten er inkopen gedaan worden. Ga naar de supermarkt en noteer op je lijstje dat je zo’n cakemix pakje koopt waar alles al in zit. Misschien moet je nog water en boter toevoegen, verder kan een kind de was doen! Simpel, dat kan jij zelfs met je groenten-allergie.

Stap 2: Voorbereiding

Pak vervolgens je stalen ros en scheur naar huis om te meeten met je vrienden. Voorbereiding is key, zorg dat je eten en een chille plek hebt om te zitten en zorg vooral dat je genoeg ‘speciale’ ingrediënten hebt want die spacecake moet magisch worden. Zo’n geniale groene kruidencake maken is iets wat een zeer precies karweitje is. Je pakt makkelijk een overdosis en bij wiet is dat zeer gevaarlijk. Nee joh! Hoppa, pleur die plakken hasj er gewoon in. Als je er dan vervolgens genoeg suiker bij gooit, dan wordt het helemaal niet zo sterk. Dat balanceert elkaar er gewoon uit!

Stap 3: Het koken

Als je geen zin hebt in stukjes wiet tussen je tanden is het volgende vrij belangrijk, het kan natuurlijk zijn dat je dat juist lekker vindt maar voor de massa: opletten.

Omdat wij dus niet van stukjes wiet tussen onze tanden houden gaan we eerst THC-boter maken. Dat doe je als volgt:

-Breng de boter in een pannetje op laag vuur aan de kook

-Doe de wiet erbij, bepaal lekker zelf hoeveel maar wij raden natuurlijk aan om alles erin te doen!

-10 minuten laten doorborrelen, rusten, komt goed, rustig.

-Giet de boter door een theedoek of een zeef

-Zet de THC-boter in de koelkast om het daar weer solide te laten worden.

Gefeliciteerd! Nu heb je THC-boter! De vervolg stappen zijn allemaal erg simpel. Gebruik de THC-boter in muffins, cake, brownies, waar maar zin in hebt, de keuze is aan jou. Natuurlijk nog mooi om het in een vormpje te doen, wietblaadje bijvoorbeeld. Zo wordt de algehele ervaring nog wat unieker en zweef je als sneller weg in de atmosfeer rondom de ervaring.

Stap 4: Afkoelen

Je wilt tenslotte niet je bek branden. Even laten afkoelen en niet te gretig zijn. Patience is key. In de tussentijd kan je een puzzel leggen of potje klaverjassen. Voor je het weet is hij op de juiste temperatuur. Wil je weten hoe warm dat is? Nou, ongeveer zo warm dat je je bek niet brand.

Stap 5: Aanvalluh!

Er zijn een aantal etiquette waar men zich aan dient te houden:

-men heeft een speciale vork nodig die bekend staat onder het mom: cakevorkje

-Je dient je middel vinger omhoog te houden wanneer je het vorkje vast houdt

-Bij elke hap moet je smakken

-Je eet altijd met je mond open

-Wanneer je klaar bent met eten…… we dwalen af…..

Om heel eerlijk te zijn hoef je maar 1 ding te doen, dat is:

-Het bloody ding consumeren

Stap 6: Lees je in over de cultuur terwijl je wacht tot hij inkickt

Spacecakes worden al duizenden jaren gegeten. Hier een aantal voorbeelden:

-Zo gaven de aloude Romeinen het aan elkaar als teken dat iemand moest gaan afkoelen. Het werd toen geen spacecake genoemd maar cannabis libum, wat letterlijk wietcake betekent. Het werd ook regelmatig geofferd aan de god van de oorlog, Ares. Dit deed men om oorlogen juist te voorkomen. Waarom werd nou juist cannabis libum geofferd om oorlogen te voorkomen? Consumeer de spacecake en kijk hoeveel zin je hebt om te gaan vechten, daarom.

-De inca’s aten het om honger te kweken om andere mensen op te eten. Zij wisten zich geheel te specialiseren in spacecake dat men er honger van kreeg. Als een vijandige stam werd overwonnen aten de winnaars een spacecake. Daarna gingen ze kijken hoeveel mensen ze konden opeten, iedereen die niet werd opgegeten mocht zelf ook een stukje en stierf dan van de honger of at zichzelf op. Heel soms overleefden ze het. Sommige spacecakes waren zo sterk dat complete stammen en groeperingen door één individu opgegeten werd.

Stap 7: Vliegen

Wanneer de tranen vloeien, je van binnen huilt terwijl je van buiten lacht en de buikspieren schreeuwen alsof je net 5000 sit-ups hebt gedaan, ben je goed bezig. Hij werkt. Laat de THC door je lichaam vloeien en ontspan. Schrik niet wanneer je huisgenoot opeens naast je zit, die zat daar al de hele tijd. Geef op de koop toe aan de vreetkick en bestel KFC. Nog nooit was kip zo betoverend lekker. Kijk een film maar half af omdat je hem niet meer begrijpt en geniet van de tijd met je maten.

Stap 8: de Kater

Vrij kort, die is er niet. Met een lach op het gezicht naar college of het werk.

 

P.s. FHM kan niet verantwoordelijk worden bevonden van slechte ervaringen, bad trips, etcetera, alles blijft op eigen risico.

Foto: scpr.org

Reageer op artikel:
Zo maak je een te sterke spacecake met je vrienden
Sluiten