Je luxe auto van een goede autoverzekering voorzien doe je zo

redactie 10 dec 2018 Entertainment

Met een nieuwe luxe auto onder je kont wil je met een vertrouwd gevoel de weg op kunnen gaan. Een passende autoverzekering is hierbij een vereiste. Welke autoverzekering heb jij afgesloten? De waarde van een auto is een van de factoren om rekening mee te houden bij het afsluiten van een autoverzekering. Er zijn echter meer zaken om naar te kijken. Denk bijvoorbeeld ook aan het aantal schadevrije jaren dat je opgebouwd hebt, de plek waar je met de auto rijdt, enzovoorts. Daarom zetten we nu de verschillende soorten autoverzekeringen voor je op een rijtje.

Verschillende soorten autoverzekeringen

Een luxe auto wordt vaak verzekerd met een allrisk verzekering. Je moet er niet aan denken, dat je Mercedes, Porsche of Bentley beschadigd raakt. Laat staan dat je zelf op moet draaien voor de kosten van het herstel van je prachtige bolide. Met een allrisk verzekering worden deze kosten door de verzekeraar betaald. Ook schade als gevolg van een inbraak in de auto of bijvoorbeeld hagel wordt vaak vergoed vanuit een allrisk autoverzekering. Mocht je een ongeluk niet zelf veroorzaakt hebben, dan wordt de schade vergoed door de verzekering van andere betrokkenen.

Mocht je een iets minder dure auto hebben, dan zijn een WA-verzekering met beperkt casco en een WA-verzekering zonder casco alternatieven. Bij deze verzekeringen wordt schade aan je eigen voertuig niet of nauwelijks vergoed na een ongeluk. Schade door weersinvloeden wordt vaak helemaal niet vergoed. Zet de auto daarom altijd binnen.

Geld besparen met een goedkope autoverzekering

Wanneer je in een dure auto geïnvesteerd hebt wil je niet meer dan nodig is betalen voor je autoverzekering. De goedkoopste autoverzekering berekenen doe je heel eenvoudig met online tools. Deze tools laten je binnen enkele seconden zien welke autoverzekering het beste bij je auto, je schadevrije jaren en je woonplaats past. Zo houd je geld over om te investeren in leuke gadgets voor in je auto. Denk bijvoorbeeld aan een apparaatje dat je dashboard op de ruit van je auto weergeeft. Ook een luchtverfrisser komt vaak goed van pas in de auto. Het houdt de vrouw tevreden.

Reageer op artikel:
Je luxe auto van een goede autoverzekering voorzien doe je zo
Sluiten