De evaluatie van de bezoekers van Lowlands 2023

Het jaarlijkse hedonistische festijn van het Koninkrijk der Nederlanden zit er weer op, tijd om de balans op te maken over Lowlands 2023. Hoe hebben de bezoekers het weekendje Biddinghuizen ervaren? Waar hebben ze om gelachen, waar hebben ze gedanst, wat hebben ze gegeten? We vroegen op maandagochtend 10 willekeurige bezoekers naar hun hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands. Wij kijken alweer uit naar 16 augustus 2024. Nog 359 nachtjes slapen!

Lowlands 2023 evaluatie

Loïs

Hoeveelste Lowlands-editie: 2de

Muzikale hoogtepunt(en): Underworld, Charlotte de Witte, De Jeugd en een Spaanse band in de Lima waar ik de naam niet meer van weet.

Hard gedanst bij: ADF family.

Beste maaltijd om je muntjes op stuk te slaan: Erg lastig om de eten, maar een broodje pulled paddo’s en taco’s.

Hard gelachen om: Iemand die huppelend en zwaaiend met een soort kinderstem naar me toe kwam en zong: “Ik weet alles van boerderijdieren stel een vraag. Stel een vraag!?” Een zeug heeft btw gemiddeld veertien goede spenen!

Verbeter puntje voor Lowlands: De snelheid waarmee het water uit de kraan vlakbij de Bravo kwam. Ik heb denk 30 minuten gewacht om mijn flesje water te vullen en vervolgens vijf minuten voor het vol was.

Favoriete stage: Ik heb echt rond gezworven, maar in de Haciënda voelde ik me altijd thuis!

Meeste aantal stappen op: Zaterdag, 34.936 stappen.

Eindcijfer: 8,6


Lowlands 2023 evaluatie

Joery

Hoeveelste Lowlands-editie: Nummertje 2 (and counting).

Muzikale hoogtepunt(en): Ondanks dat Reya zich in Amsterdam waande en dit zo’n 12x wist te bevestigen, betoverde ze het publiek met haar fluwelen, volle stem. Een klein traantje kon mij niet gespaard blijven. Nog maar 25 jaar oud, maar volgens mij een bak aan levenservaring. En dat hoor je. Daarnaast ook erg genoten van Nothing But Thieves en uiteraard van de mokerdikke DnB van Black Sun Empire. Stiekem ook een beetje omdat ze uit Utreg komen.

Hard gedanst bij: Dimension, Black Sun Empire en SPFDJ. Pfff, wat een sets.

Best maaltijd om je muntjes op stuk te slaan: Ik wil niet het stereotype Utregse yup bevestigen, maar ik vond de Karma Kebab kapsalon echt een dikke aanrader. Zet je je tanden liever in echt vlees? Dan zou ik de birria taco’s naast de Haciënda zeker een kans geven.

Hard gelachen om: De verslagen koppen van mijn vrienden in de ochtend bij de tent. Al denk ik dat dat geheel wederzijds was.

Verbeterpuntje voor Lowlands: Beste Erik, het was vorig jaar al focking druk. Kom op, 5.000 man extra zijn er 5.000 te veel.

Favoriete stage: Armadillow, is toch effe lekker tot rust komen na het sluiten van de Bravo en India.

Meeste aantal stappen op: 43.216 – Uiteraard op de zondag, uit angst om Lowlands voor een jaar achter te moeten laten.

Eindcijfer: Ondanks dat ik de line-up overdag bij voorbaat niet geweldig vond, heeft het nachtprogramma dit wat mij betreft aardig gecompenseerd. Ik ga toch voor een keurige 8.


Lowlands 2023 evaluatie

Lisanne

Hoeveelste Lowlands-editie: Dit was mijn Lowlands ontmaagding

Muzikale hoogtepunten: Voor mij waren dat de 3 J’s > Jessie Ware, Job Jobse en Jeugd van Tegenwoordig (in volstrekt willekeurige volgorde)

Hard gedanst bij: Het hardst gedanst en vooral het meest gezweet bij Mary Lake op vrijdagavond in de X-Ray

Best maaltijd om je muntjes op stuk te slaan: Niet de meest spannende keuze maar de 1.5 munt die ik aan een grote puntzak patat met mayo heb uitgegeven scoort by far het beste op prijs/hoeveelheid verhouding.

Hard gelachen om: Mag het ook zijn hard gelachen mét? Shout out naar de 8 onbekenden met wie ik op zaterdagmiddag in de sauna op het festivalterrein zat terwijl op de achtergrond de 9e symfonie van Beethoven werd gespeeld door het Noord Nederlands Orkest

Verbeterpuntje voor Lowlands: Het als sardientjes in een blik gevoel zaterdagnacht 😭

Favoriete stage: Kijkende naar waar ik het meeste aantal uren heb doorgebracht moet ik de Bravo zeggen. Pluspunten voor de gave visuals.

Meeste aantal stappen op: Ik heb geen stappenteller maar als ik een gokje zou wagen zou ik zeggen 35000 stappen op zondag

Eindcijfer: Een 9. Heb geen vergelijkingsmateriaal maar dit weekend wordt qua gezelligheid, hoeveelheid zonnestralen en muziek lastig te toppen!


Jasper

Hoeveelste Lowlands-editie:  7e of 8e keer, ik weet het niet eens meer.

Muzikale hoogtepunt(en):  L’Impératrice, Bombay Bicycle Club, Billie Eilish, De Jeugd.

Hard gedanst bij: Job Jobse, haha.

Best maaltijd om je muntjes op stuk te slaan: Asian Vegan.

Hard gelachen om: Mijn leuke vrienden.

Verbeterpuntje voor Lowlands: Ja niks. Nouja miss wat goeie headliners nog voor volgend jaar. Maar wat de line up ook is Lowlands is altijd top.

Favoriete stage: Heineken.

Meeste aantal stappen op: Vrijdag, 21.588 stappen.

Eindcijfer: Een dikke 9.


Lowlands 2023 evaluatie

Aron

Hoeveelste Lowlands-editie: 4e

Muzikale hoogtepunt(en): Underworld, Partiboi69, M83, RAYE, Job Jobse in de Bravo en Adonis, David Vunk in de Armadillow.

Hard gedanst bij: Job Jobse.

Best maaltijd om je muntjes op stuk te slaan: Patatje Rendang.

Hard gelachen om: biercantus op de groepscamping en de zonsopkomst in de Armadillow.

Verbeterpuntje voor Lowlands: de drukte, ze zouden meer grote acts tegelijk moeten plannen zodat het meer spreid. Tevens zou de Bravo wel een keer wat groter gemaakt mogen worden. Verder was Bicep met daglicht was de slechtste keuze ooit!

Favoriete stage: toch wel de Bravo vanwege het goede programma, waar Bicep ook had thuisgehoord.

Meeste aantal stappen op: zaterdag, 32.878 stappen.

Eindcijfer: 8.


Nina

Hoeveelste Lowlands-editie: De vierde.

Muzikale hoogtepunt(en): Underworld, Avalon Emerson en Moderat.

Hard gedanst bij: Fafi Abdel Nour in de Bravo op vrijdagnacht. De tweede plaats gaat naar de Bravo op de zondagnacht bij SPFDJ.

Best maaltijd om je muntjes op stuk te slaan: Lastig kiezen, ofwel de klassieke pannekoek met stroop, of een goede bak pasta langs de waterkant.

Hard gelachen om: De rijdende circustent.

Verbeterpuntje voor Lowlands: Meer wc’s, de rijen in voor de dixies zijn echt heel lang en misschien wat barren in de tenten

Favoriete stage: Uiteindelijk qua programmering toch de Bravo. En als je even ‘vrij’ bent is de Hacienda altijd goed

Meeste aantal stappen op: Mijn stappenteller stond uit, maar gelijkgestemden eindigden op 130.521 over het weekend, dus het zal wel zoiets zijn.


Lowlands 2023 evaluatie

Chris

Hoeveelste Lowlands-editie: 9e keer.

Muzikale hoogtepunt(en): Underworld, Mary Lake, PVA en Job Jobse, maar Heilung was een van de meest bijzondere optredens die ik ooit op Lowlands heb gezien. Een mix van traditionele rituelen van de Vikingen, abstracte zangpartijen en zwaar trommelwerk verpakt in een hypnotiserend muzikaal toneelstuk.

Hard gedanst bij: Mary Lake, Fafi Abdel Nour, Job Jobse, SDFJ.

Best maaltijd om je muntjes op stuk te slaan: De Bami Compleet natuurlijk, de Lowlands lifesaver waar je de hele nacht op door kan. Zo goed dat ik ‘m zowel vrijdag als zaterdag heb gegeten.

Hard gelachen om: De gesprekken op zaterdagochtend bij de tent na 0 slaapuren, de vrolijk springende meisjes voor me bij L ’Impératrice, de vriendengroep uit Valkenburg die hun niets vermoedende vriend Herman gingen verrassen voor zijn 40e verjaardag door ook op Lowlands te verschijnen (allemaal met maskers op van het hoofd van Herman, haha), de danspasjes van Fay en de grapjes van mijn gezellige vriend Dionnie op zondagnacht in de Bravo. “Hé kijk, daar lopen die gasten van Heilung.” Ik: ‘Oh echt?’ Daarna direct beseffend dat Heilung allemaal gekke maskers en vermommingen ophadden dus dat je die nooit zou kunnen herkennen. Ach ja, misschien had je erbij moeten zijn.

Verbeterpuntje voor Lowlands: Lowlands is het meest dichtbevolkte festival dat ik ken, en het lijkt elk jaar een stukje drukker te worden. Kan dat misschien ietsje minder? En Bicep om 18:00 uur in de Alpha… Come on, zij horen in het donker thuis.

Favoriete stage: De X-Ray mag dan wel vernieuwd zijn, het is en blijft een heerlijke danscabine. Dit keer kies ik toch voor de grootste rave kathedraal: de Bravo. Dikke pluspunten voor de visuals waarbij de dj’s live werden geprojecteerd op de schermen achter zich. Verder was de joekel van een discobol aan het plafond ook een heerlijke fonkelende ster aan de groene hemel. Af en toe had ik even het gevoel alsof ik in de Gashouder stond.

Meeste aantal stappen op: Zaterdag. 41.653 stappen.

Eindcijfer: 9,1. Met een SO naar de weergoden.


Suzanne

Hoeveelste Lowlands-editie: 4e

Muzikale hoogtepunt(en): Underworld (magisch goed van begin tot eind) L’Imperatice (vrolijke, sterke performance van ieder op het podium) en Billie Eilish (sprakeloos staan genieten, alles klopte, van loepzuivere vocals tot vocals en connectie met publiek).

Hard gedanst bij: Partiboi69 (muzikaal verrassend goed, in de zon, veel gelachen)

Best maaltijd om je muntjes op stuk te slaan: Latin bowl met guacamole voor 5,5 munt (goede bodem en enigszins gezond)

Hard gelachen om: de ochtenden op de camping met vriendinnen

Verbeterpuntje voor Lowlands: toch weer de wc’s terugplaatsen naar links tussen Bravo en India

Favoriete stage: Alpha, want je staat bijna op elke plek chill ✌️

Meeste aantal stappen op:  Zaterdag, 43K

Eindcijfer: 9


Lowlands 2023 evaluatie

Siem

Hoeveelste Lowlands-editie: De allereerste!

Muzikale hoogtepunt(en): Precies waar ik op hoopte bij Loyle Carner en Vjèze Fur zijn heerlijke loeivalse lijntjes.

Hard gedanst bij: T & Sugah. Het leek misschien meer op een excorcisme, maar als op zondag de laatste beetje energie er nog even uit moet doe je dat natuurlijk met wat dikke drum & bass.

Beste maaltijd om je muntjes op stuk te slaan: Mr Long is mijn nieuwe beste vriend. Misschien was het niet de bedoeling om een Aziatische keuken als verdedelde kipboer te behandelen, maar het werkt als een tiet.

Hard gelachen om: De gedachte dat Billie Eilish ergens backstage De Jeugd hoort optreden, die moet zich toch afvragen waarom wij als land staan te genieten van een collectieve TIA. Daarnaast zijn de melige brakke ochtenden op de camping, toewerkend naar dat eerste vodkaatje en dat eerste lauwe biertje misschien nog wel de grappigste en leukste momenten.

Verbeterpuntje voor Lowlands: Een beetje een dooddoener, maar als je jezelf een weekend lang zo kapot aan het werken bent zouden wat extra toiletten goed van pas komen. Goed, de broeken zijn droog terug de tas in gegaan dus waar hebben we het over.

Favoriete stage: De Bravo. Overdag lekker genieten van een heerlijk gevarieerd programma en ‘s nachts een paleisje om in te raggen. Het beste van beide werelden!

Meeste aantal stappen op: Die telt mijn telefoon niet

Eindcijfer: 8,5!


Lowlands 2023 evaluatie

Ronald

Woont in: Rotterdam

Hoeveelste Lowlands-editie: 13e keer

Muzikale hoogtepunt(en):  Underworld, Foals, Heilung

Hard gedanst bij: Mary Lake, Eliza Rose, Job Jobse, Black Cadmium, Black Sun Empire, en LSDXOXO b2b VTSS. Heb het niet bijgehouden dus ik kan niet kiezen.

Best maaltijd om je muntjes op stuk te slaan: Bloemkool mozzarella kaassoufflé

Hard gelachen om: -Maartens hoofd die met zonsopkomst tijdens een Armadillow-camping wandeling eindelijk in een discobal was veranderd. Het kwartiertje bij Gladde Paling gestaan. wtf was dat. Grappig in elk geval wel.

Verbeterpuntje voor Lowlands: Toch weer de (vrouwen)wc’s, te weinig en te ver weg. Dat bekersysteem moet anders kunnen

Favoriete stage:  Armadillow. Mooi om daar na het programma af te spreken en al je vrienden uit alle hoeken en gaten van het terrein weer samen ziet komen om de dag door te nemen

Meeste aantal stappen op: zondag, 42.876

Eindcijfer: Ik vond het toch wel heel erg leuk eigenlijk, een 8,5!


Meer Lowlands? Lees hier 15 random quotes die we hebben gehoord tijdens het weekendje.

Reageer op artikel:
De evaluatie van de bezoekers van Lowlands 2023
Sluiten