We leren de echte Louis van Gaal kennen in bioscoopfilm over zijn leven

We kunnen heel hard JUICHEN want er komt een bioscoopfilm over de enige echte Louis van Gaal. Hoe goed is dat? De man die ons in 2022 wereldkampioen gaat maken is drie jaar lang gevolgd door een cameraploeg. We leren Van Gaal in de film niet alleen beter kennen als voetbaltrainer, maar ook als persoon. Kortom: we worden verwend met een uniek kijkje in het leven van Lowie.

Louis van Gaal

Laten we er geen doekjes om winden: Louis van Gaal is een grootheid. Love him or hate him, deze man heeft heel veel voor het Nederlands voetbal betekend. Onder zijn bewind haalden we in 2014 met een middelmatige ploeg de halve finale van het WK. Een bijzondere prestatie waar Van Gaal veel lof voor heeft gekregen. Toch hebben veel mensen nog steeds een bepaald beeld bij Van Gaal en kleeft er een veelbesproken imago aan hem vast. 

Imago

Van dit imago wil Van Gaal door deze film graag af. “Mijn imago komt niet overeen met de persoon die ik ben. Helaas. Je moet me persoonlijk kennen om door dat imago heen te kijken. Daarom heb ik voor één keer een filmmaker toegelaten”, aldus Louis van Gaal. 

Om de echte Louis van Gaal te leren kennen volgde filmmaker Geertjan Lassche hem de afgelopen drie jaar. De twee voerden vele gesprekken met elkaar om een beeld te kunnen schetsen van zijn ongekende loopbaan, de ontwikkeling van het fenomeen Van Gaal en de bijzondere man achter het veelbesproken imago. Zo komen naast de aandacht voor zijn carrière ook zijn achtergrond, gezinsleven, interesse in (sport)psychologie en zijn grote inzet voor de stichting Spieren voor Spieren aan de orde. 

Hoogte- en dieptepunten

Verder komen in de film alle hoogte- en dieptepunten uit Van Gaal’s imposante trainersloopbaan aan bod. Dat zijn er nogal wat. Wat dacht je van de UEFA Cup die hij in 1992 met Ajax won, of hoe hij in 1997 met Barcelona beslag legde op de UEFA Super Cup. In de Champions League finale van 2010 ging het juist helemaal mis voor het Bayern München van Van Gaal tegen Inter. Kortom: er zijn genoeg memorabele momenten op te noemen uit de carrière van Louis. Deze bioscoopfilm belooft een hele leuke en interessante te worden. 

Release

De naam van de bioscoopfilm is nog niet bekend, maar de releasedatum wel. Op 11 april gaat de film in première in Koninklijk Theater Tuschinski. Een treffendere locatie hadden wij niet kunnen bedenken voor King Louis. Vanaf 14 januari zal de film in de bioscoop te zien zijn. Wij hebben er zin in!

Reageer op artikel:
We leren de echte Louis van Gaal kennen in bioscoopfilm over zijn leven
Sluiten