Lotte van Leeuwen: “Ik was heel bang voor wat het zou doen met mijn reputatie”

Heren, we zijn al bij de vijfde podcast van FHM’s Vrouwen aan de Top aangekomen. De tijd vliegt, maar we stellen jullie niet teleur. Ook vandaag staat er weer een spikssplinter nieuwe aflevering online. Dit keer hebben we de prachtige Lotte van Leeuwen te gast met wie we het hebben over haar tenniscarrière, haar depressie en realityprogramma’s.

Alle podcastafleveringen van FHM’s Vrouwen aan de Top luister je via fhmpodcast.com.

Debuut

Lotte van Leeuwen opent de podcast door aan te geven dat dit haar debuut is in een podcast en dan wel meteen bij FHM. Lot, we zijn super blij dat wij deze aflevering met jou hebben kunnen maken. We hebben, net zoals bij alle andere vrouwen effe haar cv doorgenomen. ‘’Ik moet eerlijk zeggen dat ik al lang niet naar mijn cv heb gekeken. Ik zou het daarom ook niet weten. Ik heb mijn cv ook niet meer nodig. Ik hoef hem echt niet meer op te sturen.’’ Lotte werkt nu namelijk als freelancer vertelt ze. Vroeger dacht ze daar toch echt anders over: ‘’Ik heb altijd de droom gehad professioneel tennisster te worden, maar nadat ik ouder werd kwam ik erachter dat de wereldtop gewoon moeilijk te halen werd. Ik had op een gegeven moment het idee om binnenhuisarchitect te worden.’’ Dat is ze uiteindelijk helemaal niet gaan doen, want je kan Lotte nu redelijk een influencer noemen.

Tenniscarrière van Lotte van Leeuwen

We hebben samen met Lotte van Leeuwen meteen verder gesproken over haar tenniscarrière. ‘’Ik stond de top-15 van Nederland met tennis. Het was wel echt heel erg investeren, want ik verdiende er niet heel veel geld mee hoor.’’ Ze gaf ons ook een kijkje in de tenniswereld. ‘’Je merkt in de tenniswereld dat iedereen gewoon heel veel op zichzelf is. Bij vrouwen is er gewoon heel veel jaloezie en haat en nijd. Zelf stond ik er niet zo in en dat vond ik dan ook gewoon heel erg jammer’’, vertelde ze. Helaas tennist Lot nu niet meer en dat vindt ze tot op de dag van vandaag nog heel jammer. ‘’Ik kreeg een chronische peesontsteking. Ik moest thuis zitten en werd daarvan mentaal helemaal gek haha.’’

Depressie & reality show

Stoppen met tennis zorgde er natuurlijk voor dat deze spetter iets anders moest gaan doen. ‘’De keuze voor iets anders was heel moeilijk. Het liefste wilde ik door. Vooral omdat ik van mening was dat ik er nog helemaal niet was qua carrière en dat ik nog veel meer in mij had.’’ Ze vertelde ook dat ze daardoor in een depressie is beland. ‘’Het kwam er meer op neer van ‘wat nu’ en ‘wie ben ik nou zonder mijn tennis’. Ik moest mijzelf helemaal herontdekken. Ik schaamde me er een beetje voor dat ik niet wist wat ik nou moest doen en wie ik nou eigenlijk ben. Uiteindelijk de wilskracht die ik met tennis heb. Dat door blijven zetten met de gedachte dat er nog wel iets anders is, positief blijven denken en het hebben van de juiste mensen op mij heen.’’ We kennen Lotte natuurlijk allemaal van haar deelname aan Love Island, maar wat we niet wisten is dat ze lang heeft getwijfeld mee te doen. ‘’Ik was heel bang met wat het zou doen met mijn reputatie en hoe erg het dat zou schaden. Dit is wel echt zo’n voorbeeld van: spring in het diepe. Je hebt zelf in de handen hoe je jezelf neerzet. En toen ben ik het maar gewoon gaan doen.’’

FHM’s Vrouwen aan de Top wordt je aangeboden door Lexa: Serious Dating, Crazy Love. Schrijf je hier in en scoor die date! 

Podcast luisteren

Je luistert de aflevering met Lotte hier op al jouw favoriete podcastkanalen. Verder zullen we elke week een complicatie delen op ons Youtube-kanaal. Welke succesvolle vrouw zou jij wel te gast willen zien in onze podcast? Laat het weten in de comments op Facebook, Instagram of Youtube! Abonneer je dan gelijk even op onze podcast, zodat je niets hoeft te missen.

FHM’s Vrouwen aan de Top is een productie van ILVY. Wil je adverteren of samenwerken, stuur dan een mail naar: [email protected].

Reageer op artikel:
Lotte van Leeuwen: “Ik was heel bang voor wat het zou doen met mijn reputatie”
Sluiten