De loterij van 340 miljoen winnen en je geld dan niet krijgen

Hoewel de kans groter is dat je door de bliksem wordt geraakt, heeft de Amerikaanse John Cheeks toch de loterij, van 340 miljoen dollar gewonnen. Deze man leeft maar even in een droom, want de loterij weigert het bedrag te betalen door een ‘fout’.

Bij de Powerball-loterij, een populaire loterij uit de Verenigde Staten, kan je voor 2 dollar meedoen aan het kansspel en mag je je eigen nummers kiezen. Dit deed Cheeks. Zijn nummer is een samenstelling van verjaardagen van zijn familieleden en een aantal andere cijfers die een speciale betekenis hebben voor hem. En ja, de cijfers bleken vorig jaar op 6 januari geluk te brengen. Hij ging naar de site en zag zijn unieke nummer staan als winnaar van de prijzenpot. Een bedrag van maar liefst 340 miljoen dollar, wat gelijk staat aan 315 miljoen euro.

Fout

De winnaar van het enorme bedrag maakte er snel een foto van als bewijs en ging slapen. Wij zouden meteen naar het kantoor rennen als we deze uitslag zouden zien, maar Cheeks wachtte een paar dagen en ging op zijn gemak naar het kantoor om zijn ticket in te wisselen. Maar toen gebeurde iets wat hem, in een klap, van zijn roze wolk afgooide. De medewerker van de Powerball-loterij vertelde hem dat hij zijn geld niet zou gaan krijgen. Er was blijkbaar een fout en hij kon zijn ticket in de prullenbak gooien. ‘Daar is de vuilnisbak‘, werd tegen Cheeks gezegd. Er zou eerder op de dag van de uitslag een test zijn gedaan en de cijfers van Cheeks zouden de winnende cijfers zijn van de test. Deze cijfers stonden per ongeluk nog online toen hij zag dat hij won en zijn er de volgende dag afgehaald.

Het ticket wordt gevalideerd als winnaar door het spelsysteem van de Ontario Lottery and Gaming Corporation (OLG). Zij zijn verantwoordelijk voor het toezicht en beleid rondom loterijen en andere kanspellen in meerdere delen van Amerika. In hun reglement staat dat het winnende ticket bij hen bevestigt moet zijn, dat was niet zo.

Rechtszaak

Wat doet een Amerikaan wanneer hij zijn zin niet krijgt, een rechtszaak starten. John Cheeks is er dan ook eentje gestart. Hij bewaart zijn ticket in een kluis, omdat hij ervan is overtuigt dat hij zijn gelijk zal gaan krijgen. Ook zijn advocaat ziet goede hoop. Er is namelijk nog geen bewijs van dat er een fout is gemaakt en wij vragen ons sowieso af of er ook zo’n groot probleem was gemaakt door Powerball wanneer het om 100 dollar ging.

Reageer op artikel:
De loterij van 340 miljoen winnen en je geld dan niet krijgen
Sluiten