5 tips voor het kiezen van de juiste loopband

Nu de sportscholen weer dicht zijn en je het gevreesde bierbuikje niet eraf kunt trainen, biedt een loopband natuurlijk uitkomst. Vooral tijdens die koude winterse dagen is het lekker om in het comfort van je huis te kunnen sporten. Echter, zal je ook geen excuus meer hebben om niet meer te sporten. Hardlopen is een gezonde en lekkere manier om je dag even te vergeten en je op iets anders te focussen. Daarnaast train je je lichaam en uithoudingsvermogen. Winwin, toch? Wij helpen je een handje bij het vinden van de beste loopband.

Gewicht van de loopband

Het motto in Amerika is the bigger the better. Bij loopbanden geldt ongeveer hetzelfde, maar speelt het gewicht een grote rol. Een zware loopband is uit staal vervaardigd en is dus kwalitatief superieur ten opzichte van de loopbanden die van kunststof gemaakt zijn. Dit komt doordat staal duurzaam is en lang meegaat. Een goede loopband kan dus mensen van 130 kilo dragen.

 Schokdemping

Elke keer dat je een flinke stap zet heeft je lichaam een schok te verduren. Blijf je dit zonder goede demping doen dan zal je naarmate de tijd vordert een blessure oplopen. Om dit te voorkomen hebben loopbanden ingebouwde schokdemping zodat je gewrichten ook nog wat langer meegaan. Bespaar dus niet op demping en check of de loopband een goede demping heeft.

loopband

Onderhoud

Wanneer je voor een loopband kijkt, is het verstandig een onderhoudsvrij model aan te schaffen. Het deel aan de loopband die onderhoud nodig heeft, is normaliter alleen de band zelf. Het loopvlak heeft natuurlijk ook al je sportiviteit te verduren. Bij goedkope loopbanden moet het loopvlak vaak ingespoten worden met siliconen. Dit kan je verhinderen door een prijs intensiever model aan te schaffen, deze zijn vaan onderhoudsvrij. Weer een zorg minder.

Bandbreedte

Wanneer je erop los jogt merk je dat je weleens een stap uit de baan zet. Bij loopbanden heb je natuurlijk verschillende maten. De belangrijkste maat is de bandbreedte. Ben je een beginner is het slim een brede bandbreedte te nemen zodat je jezelf een misstap kunt permitteren. Kies je voor een dunne bandbreedte kan het bij een beginner voorkomen dat deze even flink over de vloer geslingerd wordt. Wel leuk voor op YouTube natuurlijk. De brede loopband zit tussen de 45 en 50 centimeter waarbij de dunnere op een 40 tot 45 zit. Wij geven je een tip en dat is: kies verstandig!

Motor

Net zoals bij bolides hebben loopbanden ook motoren die in pk’s worden gemeten. Hoe zwaarder de motor hoe beter de loopband. Wanneer je een lichte motor in huis haalt zal deze meer geluid maken dan een loopband met zware motor. Het ligt er dus ook aan hoe intensief je de loopband gebruikt. Daarnaast gaat een zware motor langer mee. Op Fitness-blog.nl staan de beste loopbanden nu gelijk voor je klaar. Let’s go!

Reageer op artikel:
5 tips voor het kiezen van de juiste loopband
Sluiten