De exclusieve nieuwe motor van LiveWire komt ook naar Nederland

LiveWire maakt naam voor zichzelf als fabrikant van elektrische motorfietsen. In de rappe verduurzaming van onze samenleving ontstaan er mogelijkheden voor nieuwe bedrijven en daar maakt LiveWire handig gebruik van. Nu is LiveWire niet helemaal een nieuwkomer. Het is de elektrische afdeling van Harley-Davidson. Hun doel is om ‘een pure verbinding tussen rijder en technologie’ te creëren. Wij vinden ze er vooral leuk uitzien.

En nu presenteren ze met trots de exclusieve kleurstelling voor de S2 Del Mar European Launch Edition. Daar maken ze er maar 100 van, die verspreid zullen worden door vier landen in Europa.

Afwerking

Nederland is een van die landen. Samen met Frankrijk, Duitsland en de U.K. mag ons landje genieten van die knappe staaltje werk. Het is LiveWire allemaal om de afwerking te doen. Die is zeer exclusief. Ook het wielontwerp noemt het bedrijf ‘zeer complex en verfijnd’. De motoren worden met de hand geverfd in de kleur Himalaya White. Met de ingewikkelde graphics erbij zijn ze wel vijf dagen bezig om een motor te schilderen. Al dat werk zie je terug in het design dat op deze manier echt een eigen ziel krijgt.

Rijervaring

Maar ja. Leuk, die afwerking, maar hoe zit het met die verbinding tussen rijder en technologie? Best goed hoor. Het toverwoord van deze S2 Del Mar European Launch Edition is wendbaarheid.  Hij stelt de nieuwe standaard in opwindende elektrische rijervaringen. In de stad rijdt ‘ie 177 km en je krijgt een koppel van 249 Nm tussen je benen. Tel daarbij op dat ‘ie ook maar 195 kilo weegt en je snapt al wel dat je aardig rap gaat.

Uiteindelijk is een elektrische motor natuurlijk ook vooral een stukje software, met alles wat daarbij komt kijken. Zo heb je L1- en L2-oplaadmogelijkheden, draadloze updates en een 4-inch TFT-LCD-scherm. In L2 laad je hem in 75 minuten van 20 naar 80 procent. Als je er vervolgens weer mee gaat rijden, zit je in 3,1 seconde op honderd kilometer per uur.

Van die vier landen krijgt Nederland wel het hoogste prijskaartje. Hier betaal je €20.390 voor de S2 Del Mar European Launch Edition. In Duitsland, Frankrijk en in de UK is ‘ie net iets goedkoper. De levering staat gepland voor september, en in juni volgen er nog wat updates over de volledige productspecificaties. Wel kun je ‘m nu alvast bestellen.

Reageer op artikel:
De exclusieve nieuwe motor van LiveWire komt ook naar Nederland
Sluiten