Waarom je deze decembermaand aan tafel wil bij Nela

16 dec , 20:00Lifestyle
1G8A4424-2
December is geen maand om voorzichtig te doen. Niet met cadeaus, niet met plannen en al helemaal niet met eten. Restaurant Nela begrijpt dat als geen ander en pakt deze feestdagen uit met menu’s die draaien om shared dining, uitgesproken smaken en een sfeer die je niet alleen proeft, maar ook voelt. Van Kerstavond tot en met Tweede Kerstdag serveert Nela een speciaal Christmas Menu, gevolgd door een uitbundig Celebration Menu op Oudejaarsavond.
Tijdens de kerstdagen staat bij Nela alles in het teken van samen tafelen. Geen stijf gangenmenu, maar een Christmas Menu dat shared-style wordt geserveerd en uitnodigt om te proeven, te delen en vooral te genieten. De avond begint goed met brioche en romige wagyu butter, waarna het tempo meteen wordt opgevoerd met een verfijnde carpaccio van courgette met ‘feta snow’.
1G8A4356
Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen met onder andere yellowtail met gochujang aji en ananas, terwijl de wagyu tartaar laat zien waarom dit vlees nog altijd tot de absolute top behoort. Laat dat maar over van de chefs van het favoriete restaurant van F1-wereldkampioen Lando Norris.

Kerstmenu

Ook warm blijft het menu sterk. Langzaam gegaarde ossobuco met wittewijnjus is comfort food op hoog niveau, terwijl de geroosterde ribeye met kastanjeglazuur precies dat doet wat je van een kerstgerecht mag verwachten: indruk maken zonder overdreven te worden. Groenten krijgen bij Nela net zoveel aandacht, met onder meer whole artichoke met hollandaise en een verfijnde knolselderij-porcini lasagne met Delice de Bourgogne.
Afsluiten gebeurt met een selectie desserts van de chef. Kosten: €95 per persoon. Niet goedkoop, maar kwaliteit heeft nou eenmaal een prijs.

Festive menu

Voor grotere gezelschappen (vanaf acht personen) serveert Nela tot en met 23 december ook een Festive Menu. Dit menu ademt dezelfde filosofie: luxe ingrediënten, sterke smaken en gerechten die je samen beleeft. Denk aan toro met tomatenponzu, beef tartare met kaviaar, gegrilde coquilles met Iberico en hollandaise, en een perfect gegaarde eendenborst met venkel en sinaasappel. Ook hier sluit de chef af met een dessertselectie. Het prijskaartje bedraagt hier eveneens €95 per persoon.
image00010

O&N

En dan Oudejaarsavond. Op 31 december gooit Nela alle remmen los met het Celebration Menu. Twaalf shared gerechten trekken in hoog tempo voorbij: oesters met tomatenponzu, gegrilde grote garnalen met zwarte uienboter, kreeft met spicy guajillo-boter en wagyu-spiesjes met adobo-marinade en knoflookchips. Na het diner verplaatst het feest zich richting de bar en de dansvloer, waar een dj en saxofonist zorgen voor de muzikale omlijsting. Cocktails in de hand, goede energie in de ruimte en geen reden om vroeg naar huis te gaan.

Nela Amsterdam

Wie deze decembermaand iets te vieren heeft (dat hebben we allemaal, toch?) zit bij Nela goed. Hier draait het niet alleen om eten, maar om de complete beleving. Precies zoals het hoort tijdens de feestdagen. Reserveren doe je bij nelarestaurant.com.
Delen met

Loading