Lies Zhara: “Vrouwen op een motor zijn gewoon heel erg sexy”

Wat er is nog leuker dan in je eentje motorrijden? Met z’n tweeën rijden! Laat FHM500-hottie en allround influencer Lies Zhara nou net een hele dikke Suzuki hebben staan, die ze maar wat graag even wil uitlaten. Om helemaal matchie matchie te zijn met de bijdehante blondine, hebben wij een hele dikke Suzuki V-Strom DE opgehaald. Full gass, viel spass!

Voordat we Lies ophalen moeten we eerst even duidelijk maken wat voor geweldige machine die V-Strom is. Een adventure bike in het hoogste segment, waarmee je in staat bent om de hele wereld over te toeren. Zo robuust en sterk voelt ‘ie aan. Met Lies staat er geen veredelde versie van Parijs-Dakar op de planning, maar meeten we voor het klassieke station van Haarlem. Strak in motorpak komt ze aangereden op haar Suzuki GSX-8S. Een ding is zeker: dit apparaat is niet standaard. Dikke machien, Lies! “Thanks, ik heb ‘m echt net twee dagen binnen (ten tijde van de rit, red.) dus het kwam goed uit dat je belde om een stuk te rijden. Het was een verrassing wat Suzuki ervan ging maken, maar ze hebben er stickers op geplaatst en mooie verkortte kentekenplaathouder om ‘m een sportievere look te geven. Verder zitten er andere spiegels op en een andere uitlaat.”

Lies Zhara Suzuki

Een ritje naar het strand is altijd een goed idee, dus rijden we door Haarlem, Bloemendaal en Overveen richting het strand, waar we bij een strandtent gaan zitten om eens even lekker over motoren te praten.

Waarom heb jij je motorrijbewijs gehaald?
Ik vind het fucking stoer om een chick op een motor te zien rijden. Dat onder een helm die lange haren te zien zijn, ja, dat is sexy. Daarnaast reed mijn vader vroeger ook altijd motor. Ik ging vroeger altijd bij hem achterop rondjes rijden door de buurt. De kinderen in de speeltuin gingen dan zwaaien en dan voelde ik me helemaal het vrouwtje, haha. Verder hou ik sowieso heel erg van snelheid.

Wat is er zo mooi aan een vrouw op een motor?
Als je een in een groep motorijders ook een vrouw ziet rijden, denk ik meteen: you go girl. Zij moet wel cool zijn. Een vrouw op een motor zie je toch minder vaak, want het overgrote deel van de motorrijders is nog altijd man. Ik vind het extra stoer als een vrouw schijt heeft en zelf op zo’n machine stapt. Dat vind ik gewoon dik. Begrijp me niet verkeerd hoor: ik vind mannen op een motor ook sexy.

Wat voor type motorrijder ben je?
Ik vind het lekker om een beetje te cruisen. Muziekje in je oren, beetje genieten van de omgeving, gewoon lekker chill. Op die manier word je gedwongen om te relaxen. Ik vind het heel hard rijden helemaal niet zo fijn. Hard accelereren vind ik wel leuk, maar niet te hard anders vlieg ik van dat ding af, haha. Boven de 100 / 110 vind ik het te winderig worden. Dan moet ik me echt te goed gaan vasthouden en zit ik niet meer echt comfortabel. Laat mij maar lekker over die bospaadjes rijden met een gangetje of 80.

Wat vind je fijn aan de Suzuki 8S?
Ik had hiervoor de Suzuki GSX-S950. Een hele vette motor, maar voor mij net wat te groot. Mijn lesmotor was een Suzuki SV650, dus die overstap naar een nieuwe iets zwaardere motor was wel heel chill. Die 8S is helemaal super. Dit model past perfect bij mijn lichaamsbouw. Ten opzichte van de GSX-S950 is hij wat lager, minder breed en wat minder zwaar. Daardoor heb ik meer gevoel van controle. Bovendien zijn de looks van de 8S ook helemaal mijn smaak. Dit is echt een dikke motor.

Hoe ben je eigenlijk bij Suzuki terechtgekomen?
Dat is eigenlijk via Job aka DJ La Fuente gegaan. Hij rijdt ook Suzuki en hij heeft me daar geïntroduceerd. Voorlopig rijd ik nog met een A2 rijbewijs, maar bij Suzuki staat natuurlijk nog heel veel ander snel spul. Voorlopig ben ik helemaal happy met m’n 8S!

Wat rijd je eigenlijk qua auto?
Een Ram.

Serieus?
Ja, een Dodge Ram. Zo’n truck inderdaad. Ook een blauwe, hij heeft dezelfde kleur als m’n motor. Hiervoor geldt een beetje hetzelfde als voor vrouwen op een motor: ik vind het gewoon fucking dik als een vrouw uit zo’n grote auto stapt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lies Zhara (@lies_zhara)

Lekkere car-bike combo hoor! Je zei dat je van snelheid houdt. Heb je mooie ervaringen meegemaakt op dat gebied?
Op bepaalde gebieden ben ik trouwens niet zo’n heldin, want ik ben in mijn leven bijvoorbeeld nog nooit in een achtbaan geweest. Dat vind ik verschrikkelijk. Maar met een auto het circuit op vind ik heel leuk. Ik heb best wel gekke dingen gedaan. Ik heb bij drag races in de auto gezet, gedrift over het ijs in de oude Lamborghini  van van freestyle skiër Jon Olsson of een skipiste opgereden met een Lamborghini. Dat laatste was samen met Joel Beukers. We vlogen met vier banden door de lucht, haha.    

Wat staat er nog op je bucketlist op het gebied met motoren?
Binnenkort gaan we met een groepje naar de Ardennen. Maar ik zou heel graag nog een keer door de bergen van Zwitserland of Noorwegen willen rijden met de motor. Ik moet wel bekennen dat ik dan wel op de luxe manier wil. Dus in m’n Dodge Ram ernaartoe rijden, de motor meenemen en daar dan lekker gaan rijden. Dat lijkt me echt fantastisch.

Meer over de Suzuki GSX-8S? Check suzuki.nl/motoren

Reageer op artikel:
Lies Zhara: “Vrouwen op een motor zijn gewoon heel erg sexy”
Sluiten