‘Als je op zoek bent naar een relatie, dan is dit de plek waar je moet zijn’

Redactie 23 Aug 2019 Entertainment

De datingwereld is de laatste jaren nogal veranderd. Waar je vroeger iemand uit de kroeg moest oppikken, daar kun je tegenwoordig langs honderden gegadigden swipen waarmee je, in theorie, dezelfde avond nog een drankje mee kan drinken.Toch horen wij vooral negatieve verhalen over de bekende datingapps. Mensen zijn swipe-moe, bleek eerder uit onderzoek. Kunnen wij ons wat bij voorstellen, dus gaan we op zoek naar alternatieven. Hoe staat het bijvoorbeeld met datingsites anno 2019? Wij besloten op onderzoek uit te gaan en maakten voor onze Melle een profiel aan op Lexa. Nieuwsgierig als we zijn, willen we daar natuurlijk alles van weten. Kom er maar in, papi!

Zo Melle, ouwe Casanova. Hoe zijn je eerste bevindingen op Lexa?
Ik moet zeggen dat ik positief verrast ben. De dames die hier op zitten zijn vaak wel een stukje serieuzer. Als je klaar bent met vluchtige contacten en op zoek bent naar een relatie dan is dit wel de plek voor je. Op andere datingapps kan dat natuurlijk ook, maar daar zitten toch meer mensen op voor de fun of puur voor de seks.

Is het relaxed te gebruiken?
Zeker. Er is een app die supergoed werkt. Daar zitten ook functies op die je op andere datingapps ook hebt, zoals het swipen. Dat werkt heel lekker. Wat ook chill is, is dat de profielen een stuk uitgebreider zijn. Hierdoor krijg je een veel beter beeld van iemand anders. En kun je dus checken of die ander bij jou past en voldoet aan waar jij naar op zoek bent. Meer dan alleen de profielfoto, zeg maar. Bovendien zijn de profielen geverifieerd, dus weet je zeker dat je niet gecatfisht wordt.

Hoef je niet eerst 1000 vragen te beantwoorden voordat je een profiel aanmaakt?
Nee, het is heel makkelijk en snel. Je kan best veel over jezelf vertellen. Van je hobby’s tot geloof en van opleidingsniveau tot roken. Verder kun je op je profiel aangeven of je ook écht klaar bent om iets serieus aan te gaan, zodat je daar niet naar hoeft te vissen.. Je kan ook al die criteria als filter gebruiken, dus je kan heel specifiek zoeken. Vervolgens kun je iedereen aan je favorieten toevoegen en zo dus een lijstje maken met vrouwen die je interessant vindt.

Zijn er nog leuke speciale functies?
Om extra op te vallen kun je een flirt naar iemand sturen. Een ander voordeel is dat je iedereen een berichtje kan sturen, dus je hoeft niet per se een match met elkaar te zijn. Dus als een chick niet direct op je foto valt, kun je altijd nog je vocabulaire in de strijd gooien om haar voor je te winnen. Je ontvangt wel veel mailtjes vind ik, maar dat kun je natuurlijk ook uitzetten. Ik vind het wel nice dat Lexa een selectie maakt op basis van je profiel. Die ontvang je dan in je mailbox. Door een voorselectie te maken wordt het kaf al een beetje van het koren gescheiden. Maar je kan uiteraard ook door de hele lijst scrollen.

Zitten er veel vrouwen op Lexa eigenlijk?
Ja, heel veel. Ik zoek op regio Amsterdam in leeftijd 20-35 jaar en dan zit je bijna op 2000 vrouwen. Vervolgens kun je echt overal op filteren. Haarkleur, kleur ogen, opleidingsniveau.

Wat vind je van de vrouwen?
Er zitten zeker hele mooie vrouwen tussen. Ik had eigenlijk verwacht dat het vooral oudere vrouwen op Lexa zouden zitten, maar dat valt onwijs mee. In Amsterdam alleen al heb je toch tussen de 20 en 30 jaar al 1.200 vrouwen. Daar ben ik positief door verrast. Zo, as we speak stuit ik weer op een plaatje.

Heb je al leuke gesprekken gehad?
Ik ben een paar keer wat begonnen, maar ik voel tot dusverre nog geen online klik. Maar ik zit er dan ook pas net op. Ook wel goed om te zeggen is dat Lexa ook events heeft waarbij je elkaar kan ontmoeten. Op andere datingapps heb ik vaak van die inhoudsloze gesprekken die nergens naartoe gaan. Dit soort events kunnen chill zijn zodat je een chick op een relaxte manier kan ontmoeten, zonder dat er gelijk bepaalde druk op ligt door het een date te noemen. Als je elkaar in real life ontmoet weet je meestal pas echt of iets zou kunnen werken of niet.

Lexa

Is het goed voor je ego?
Hartstikke goed! Je kan zien wie jouw profiel allemaal bezocht heeft. Bij andere datingapps blijft dit verborgen. Hier zie je dat sowieso altijd. Dat is ook wel interessant, heb je altijd een haakje om een gesprek te beginnen. Als je ziet dat er al meer dan 100 vrouwen je profiel hebben bekeken dan is dat best goed voor je ego.

Wat zijn de verschillen met andere datingapps?
De intentie van de vrouwen. Daarnaast heb je veel meer info van een vrouw, waardoor je beter kan filteren en selecteren op wat jij echt leuk vindt. Daardoor is de kans minder groot dat je op een date zit en denkt ‘Waar ben ik in hemelsnaam in beland’. Op die vluchtige datingapps laat je je mooiste kant zien, dat doe je op Lexa ook wel, maar dan wat realistischer. Echte dames, en echte gesprekken. Het is gewoon een andere league in de online datingwereld.

Zijn er vrouwen met wie je een date wel ziet zitten?
Er zitten zeker mooie vrouwen op met wie ik wel een date zou zien zitten. Ik ga nu eerst nog even goed rondkijken. Als het even wat minder wordt dan word je door Lexa ook wel gestimuleerd om actie te ondernemen. Uiteindelijk is dat natuurlijk ook wel de manier om een vrouw te vinden. Als ik alleen maar op de bank voetbal lig te kijken dan gaat er weinig gebeuren.

We zijn heel benieuwd Melle. We bellen je over een paar weken nog een keer om te kijken hoe de vlag er dan bij hangt. Succes!

In samenwerking met Lexa

Reageer op artikel:
‘Als je op zoek bent naar een relatie, dan is dit de plek waar je moet zijn’
Sluiten