Lenovo presenteert de laptop waar je nooit van had durven dromen

Lenovo komt met een wel hele bijzondere nieuwe laptop. Je zal het bijna niet geloven, maar hij is doorzichtig. De ThinkBook Transparent Display Laptop Concept werd gepresenteerd tijdens MWC 2024. 

Het Mobile World Concress (MWC) is een van de grootste jaarlijkse technologiebeurzen van de wereld en wordt gehouden in Barcelona. Dit jaar heeft Lenovo ons weten te verrassen met meerdere indrukwekkende nieuwe laptops, waaronder dus deze krankzinnige doorzichtige laptop.

ThinkBook

De ThinkBook heeft een doorzichtig Micro-LED. Het scherm is 17,3-inch en er zitten niet eens randen omheen, creatief zijn ze in ieder geval wel bij Lenovo! Alsof het niet gekker kon, is het toetsenbord ook nog eens transparant. De bijzondere laptop is voorzien van een helderheid van 1000 nits. Dit is enorm hoog, want om je een beetje inzicht te geven, volgens Coolblue is het beste gemiddelde voor de helderheid van een laptop 300 nits. Door die hoge helderheid van het scherm kunnen we verwachten dat er meer contrast en kleurnauwkeurigheid te zien zal zijn tijdens het gebruiken, dat is geen straf toch?

In 2024 kun je natuurlijk geen nieuwe producten meer maken waarin AI niet is meegenomen, dus dat heeft Lenovo ook zeker gedaan. Deze laptop is namelijk helemaal ingericht op de integratie van AI met displays. Door het toepassen van Arificial Intelligence op de laptop biedt het een nieuwe manier van samenwerken, want digitale en fysieke omgevingen worden hierdoor gecombineerd.

Stond je nou te popelen om deze indrukwekkende laptop aan te schaffen, dan moeten we je toch echt teleurstellen. Voor nu is het echt nog maar een concept en wordt het dus nog niet geproduceerd. Maar we krijgen dus wel een voorproefje van hoe de toekomst van de laptops eruit gaat zien!

Laptopupdates

Lenovo kwam op de MWC niet alleen aan met de transparante laptop. Nee, ze onthulden ook nog eens laptopupdates over eerdere apparaten. We hoeven volgens hen niet meer bang te zijn dat hun laptops niet meer te repareren zijn. Door nieuwe updates zou dit namelijk makkelijker worden.

Reageer op artikel:
Lenovo presenteert de laptop waar je nooit van had durven dromen
Sluiten