Wannahaves: Leica’s M11-P is een camera met ingebouwde content authenticatie

De nieuwste Leica-camera, de M11-P heeft een ingebouwde content authenticatie geembed in de metadata van elke afbeelding! Het is behoorlijk verbijsterend, dus laten we het voor je opsplitsen.

Als je op fotografie avontuur bent leg je prachtige landschappen, spontane momenten en alles daartussen vast met je Lecia M11-P. Je weet hoe waardevol je foto’s zijn en je wil er zeker van zijn dat ze beschermd zijn. Dat is waar de nieuwe functie van Leica in het spel komt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leica Camera (@leica_camera)

Digitale vingerafdruk

Met deze camera is elk beeld dat je schiet voorzien van een unieke vorm van contentauthenticatie. Wat dit betekent is dat elke foto een digitale vingerafdruk heeft, een soort geheime code die alleen je camera en geautoriseerde apparaten kunnen begrijpen. Deze vingerafdruk is verborgen in de metadata van de afbeelding, die in wezen een verzameling informatie over de foto is, zoals waar en wanneer deze is genomen.

Leipe gadget

Waarom is dit dan zo bijzonder? Het gaat erom dat de authenticiteit en integriteit van je foto’s te garanderen is. Stel dat je een professionele fotograaf of fotojournalist bent, je afbeeldingen vormen je levensonderhoud en mensen willen erop vertrouwen dat ze echt zijn. Leica’s M11-P zorgt ervoor dat je foto’s bestand zijn tegen manipulatie. Als je ooit moet bewijzen dat een foto op geen enkele manier is gewijzigd is, kun je vertrouwen op deze authenticatiefunctie.

Waardevol

Maar dat is nog niet alles. Stel je voor dat je je afbeeldingen met de wereld deelt, via social media, je website of zelf in gedrukte vorm. Kijkers kunnen er nu op vertrouwen dat wat ze zien precies is wat je door je lens hebt vastgelegd. Geen twijfel meer over de authenticiteit van je werk. Zeker in de tijden waarin we nu leven met AI en ChatGPT, is dit waardevoller dan ooit.

Je kunt de eigen software van Leica gebruiken om de authenticiteit van je foto’s te controleren, of andere vertrouwde software van derden die de betreffende technologie ondersteunt.

Hoe werkt ‘t?

Als je je nu afvraagt hoe deze technologie werkt, het draait allemaal om cryptografie. Leica maakt gebruik van geavanceerde cryptografische technieken om deze unieke digitale voetafdrukken voor je afbeeldingen te genereren. Dit wordt onderandere gebruikt om online transacties te beveiligen, dus je weet dat het een solide systeem is.

In een wereld waar fotomanipulatie en deepfakes steeds geavanceerder worden, is Leica’s M11-P een gamechanger voor fotografen die de geloofwaardigheid van hun werk willen behouden. Deze functie gaat echter niet alleen over fotograferen. Iedereen die waarde hecht aan privacy en recht eigendom, of het nu om professionele of persoonlijke redenen is, zal waarderen wat Lecia met de M11-P heeft gedaan. Deze leipe gadget is nu online en in de winkels verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver kost 8.462 dollar.

Reageer op artikel:
Wannahaves: Leica’s M11-P is een camera met ingebouwde content authenticatie
Sluiten