LEGO lanceert 7 nieuwe autosets uit liefde voor Formule 1

Wellicht heb je er vroeger vaak mee gespeeld of verzamel je het nog steeds jawel, lego autootjes. In het teken van het nieuwe Formule 1-seizoen heeft het merk een aantal nieuwe autosets gelanceerd. Met merken als McLaren en Mercedes laat het Deense bedrijf het hart van de fans sneller kloppen.

Al vanaf 1963 worden er elk jaar officieel gelicentieerde van stenen gebouwde versies van diverse autovoertuigen gebouwd door LEGO. Ook dit jaar zijn er weer verschillende autosets gereleaset door het bedrijf uit Denemarken.

LEGO Speeds Champions

Er zijn verschillende auto’s toegevoegd aan verschillende reeksen. Twee van de zeven horen bij de LEGO Speed Champions-reeks. Deze auto’s zijn de LEGO Speed Champions 2023 McLaren Formule 1-raceauto en de andere zijn de LEGO Speed Champions BMW M4 GT3 en BMW M Hybrid V8 racewagens. De McLaren is een 245-delige set en de BMW is een 676-delige bouwset voor 2 auto’s. Allebei deze sets zijn officieel gelicentieerd door McLaren en BMW. Wat ook inbegrepen is bij de lancering is de nieuwe 693-delige McLaren MP4/4 & Ayrton Senna-set. Hierbij krijg je naast de wagen ook een minifiguur van Ayrton Senna.

LEGO Technic

Niet alleen in de reeks van LEGO Speed Champions zijn auto’s toegevoegd, ook in de LEGO Technic-reeks kan je nieuwe wagens verwachten. Eentje daarvan is de LEGO Technic Mercedes-AMG F1 W14 E Performance Pull-Back, een 240-delige replica van het Formule 1-team van Mercedes AMG Petronas F1 Team. Daarnaast heb je ook 1.642-delige LEGO Technic Mercedes-AMG F1 W14 E Performance set. Deze is nog groter en ook officieel gelicentieerd door het Formule 1-team. Bij deze uitvoering beschik je over onder andere race-slik-banden, werkende besturing en een zescilindermotor met bewegende zuigers.

Prijzen

De prijzen van de LEGO’s 2024 Motorsport Collection-sets zijn erg verschillend. De prijs voor de LEGO Icons-set begint bij 80 dollar, dus zo’n 75 euro. Voor de Technic-sets en de LEGO Speed Champions-sets betaal je vanaf 27 dollar, dat is ongeveer 25 euro. Ten slotte zijn de LEGO City-sets vanaf 10 dollar te koop, dus om en nabij 9 euro. Vanaf 1 maart zullen deze sets te koop zijn.

Reageer op artikel:
LEGO lanceert 7 nieuwe autosets uit liefde voor Formule 1
Sluiten